Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 10. 2022 13:59

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 241 kJ / 1 492 kcal
Bílkoviny50,31 g
Tuky13,56 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,21 g
Sacharidy282,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto placky se dělají naslano i nasladko a názvy jsou různé podle krajů. Někde se dělají i bez vajíčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 10. 2022 17:57

:-Q:-K

magdalenka magdalenka

24. 10. 2022 15:30

Jana Pá: teflonku dáš na elektriku - ja ju dávam a pečiem na sucho.

Jana Pá

24. 10. 2022 15:19

magdalenka: to mám asi problém, u nás doma je vše na el. proud, plynové spotřebiče u nás nejsou, jen topení plynem ;-)

magdalenka magdalenka

24. 10. 2022 13:19

Jana Pá: ja robím na hrubej teflonovej panvici a vedľa aj na liatinovej platni (mám sporák s 2 plynovými a 2 elektrickými horákmi). Po upečení nerozlíšíš, ktoré sú kde robené.

Jana Pá

24. 10. 2022 12:17

Marie Svarcova: a děláš na pánvi nebo litinové plotýnce, díky za informaci.

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 10. 2022 08:23

:-)<3:yes::yes: dělávala jsem k huse nebo alespoň s husím sádlem potřené, byla to dobrota :yes::-K

MarcelaPa

23. 10. 2022 15:56

Také je dělám, ale bez toho vejce, jsou moc dobré. Bohužel, na pánvi. Dělám nasladko s povidly a mákem a naslano jsem dělala k huse. Dobrůtka a bodík letí.

Eja57 Eja57

23. 10. 2022 15:25

Chce to litinovou plotynku, z pánve to není ono. Já to mám moc ráda naslano, i jako přílohu třeba k dušenému zelí

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, sůl, vejce, mouka hladká, sádlo, povidla švestková, cukr, mák mletý

TopRecepty.cz

Makové přesňáky (bramborové placky, laty, lokše, patenty, hertepláky....)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPlWg