Rychlé sádlové housky

cathleen Kuchařka:

Slané pečivo 11 názorů

Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů
Přidat další fotografii
520

Suroviny

280 g vody
21 g droždí
450 g hladké mouky
50 g celozrnné žitné mouky
2 lžičky soli
4 lžíce rozpuštěného sádla (asi 30 g)
Na potření a posyp:
vejce
hrubá sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme jen asi 20-30 minut vykynout.

  2. Těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého uděláme bulku a než si nachystáme plech na pečení a vejce na potření, necháme bulky odpočinout.

  3. Z každé houskyk vyválíme pramen, ze kterého upleteme housku.

  4. Všechny housky uložíme na plech a necháme kynout jen po dobu, než se dobře rozehřeje trouba (asi 20 minut). Pak potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem a upečeme (190-200°C/asi 17-20 minut).

Poznámka

První recept v Novém i novém roce - ať se Vám všem (nejen) pečení daří!

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé sádlové housky

  • nigina nigina

    cathleen: áno, obrátila som ich, tak je to, myslím, podľa návodu. nabudúce ich skúsim oraziť len tesne pred vložením do trúby a neotočím ich. Uvidím, čo to spraví? :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    nigina: díky, Heli:-K
    Kaiserky necháváš po naražení kynout "hlavou" dolů?

    Odpovědět

  • nigina nigina

    Vydarené pečivko, Ivi :-) Najbližšie ich skúsim, teraz som robila kaiserky, no mám obyčajné bulky s jemnou kaiser kresbou:-8 opäť . Asi mi najviac idú tie pletené. Tak aj na tieto sa teším;-) vďaka za receptík :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Děkuji za kladné ohlasy :-K

    JanaH: jak píše hosta - pokud máš přesnou odměrku, gramy vody = mililitry, můžeš odměřit.;-) Těsto je vláčné, pokud by bylo tužší, přidej lžíci vody.

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    Hosta: Moc děkuju!:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Taky mě napadlo Cath, čím zahájíš překvápko:-D:yes: Nezahálíš, ani omylem:-D

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Krásné a určitě moc dobré.<3 A už se těším, čím ten nový rok začneš.:-p

    Odpovědět

  • hosta hosta

    JanaH: Jsem ti to zvážila:-) - 280 g vody je 280 ml, tj něco přes hrnek - a možná máš na odměrce i značky na litry;-)

    Odpovědět

  • JanaH JanaH(neregistrovaný)

    Přeju všem kuchařům a kuchařkám, kteří se tu nezištně podílejí se svými bezva recepty dobrý a pohodový rok.
    Mám trochu problém s gramáží tekutin. Stará váha odešla, na novou se nějak nedostává peněz. Na sypké materiály mám odměrku, ale odhad na váhu tekutin nějak nemám. A přitom na tyhle housky bych si docela troufla, ačkoli jinak nejsem s kynutými těsty moc kamarád. Nešlo by to prosím nějak převést na přibližné množství, třeba hrnku?
    Děkuji.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    mysulka: i končím, Leni - housky jsou včerejší. Poslední pečení starého roku<3

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Krásně ten Nový rok začínáš <3:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo