Makový bochánek
Recept ještě nebyl hodnocenKvásek: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a mouky, 50 ml vlažného mléka, zamícháme a necháme vykynout.Do mísy s moukou přidáme kvásek, máslo, cukr,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvásek: Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžičku cukru a mouky, 50 ml vlažného mléka, zamícháme a necháme vykynout.Do mísy s moukou přidáme kvásek, máslo, cukr,…
Pokud hledáte něco dobrého k večeři, vyzkoušejte tento recept. Zelenina restovaná na pánvi je křupavá a pěkně voní. Podávejte ji posypanou praženými sezamovými semínky s…
Pokud máte chuť na něco opravdu dobrého, připravte si kuskusový salát s řízečky z vepřové panenky. Namísto strouhanky je obalte v sezamu. Nejenže budou krásně křupavé,…
Tento jednoduchý a dobrý závin kombinuje listové těsto se zdravou kopřivou, která je plná vitamínů a minerálů. Skvělý jako lehká svačina, nebo teplá večeře.
Velikonoční pletýnka, spletená ze 3 copů, z nichž do jednoho jsou zapracované bylinky, do druhého mletá paprika a jeden zůstane bez ochucení. Na řezu tak tato kombinace…
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Nadýchané trojhránky z listového těsta připravíme velmi snadno a rychle. Plníme je kousky jablek, sýrem a šunkou. Můžeme je podávat teplé i studené, samostatně, nebo s…
Asijská kuchyně je nejenom chutná, zajímavá a odvážná, ale také mnohdy snadná na přípravu. Příkladem je tento marinovaný bůček opečený na grilu podávaný se salátem. Na…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
Kuřecí řízek k obědu potěší celou vaši rodinu. Připravte ho trošku netradičně, vyzkoušejte jej před obalením okořenit chilli a potřít medem. Maso zůstane krásně křehké a…
Hledáte-li inspiraci na dobrou svačinu, pohoštění pro přátele či chuťovky k vínu, vyzkoušejte tyto dobré šátečky z listového těsta plněné játry a slaninou. Příprava je…
Snadný pokrm, který skvěle poslouží jako lehké hlavní jídlo pro teplejší dny, ale krásně ladí i jako příloha k pečenému masu nebo rybě. Jemnost chřestu a výraznou chuť…
Kdo by neměl rád řízek? Dokřupava usmažený kus šťavnatého kuřecího masa, v trojobalu ze strouhanky a sezamu, rozzáří oči snad každému. Řízečky podáváme s oblíbenou…
Chřest má sám o sobě příjemnou chuť, a tak ho můžete podávat prakticky jen tak, jindy doplnit parmezánem. Parmezán lze nahradit okořeněným lahůdkovým droždím, což je…
Čerstvý chřest na grilu s úžasně ochucenou zálivkou je hotový během pár minut. Řasa nori, česnek a rybí omáčka v zálivce mu dávají dokonalou chuť. Pak už stačí jen…
Dokřupava upečené cuketové placičky krásně voní po bylinkách. Nalezneme v nich medvědí česnek, kopřivy, ale také mátu, meduňku nebo pampelišky. Podávat je můžete samotné…
Roztomilé topinky s bazalkovým pestem a mozzarellovými zajíčky si zamilují malí i velcí. Jsou křupavé, svěží a jejich přípravu hravě zvládnou i děti. Skvělé pohoštění…
Skvělé slané šátečky ke svačině či jako pohoštění pro návštěvu připravíte snadno a věřte, že si pochutnáte. Nadýchané kynuté těsto z majonézy a skvělá náplň z kysaného…
Snadný dezert ke kávě připravíte během chvíle z listového těsta. Vykrojená kolečka po upečení stačí prokrojit a naplnit lahodnou šlehačkou a trochou marmelády. K…
Vepřová panenka obalená v kopru a sezamu je skvěle dochucená a na talíři vypadá opravdu lákavě. Příprava je velmi jednoduchá a nezabere mnoho času. Můžete ji podávat s…
Vyzkoušejte skvělou vegetariánskou „čínu“ z cukety! Díky aromatickému koření, jako je kari a zázvor, má výraznou a svěží chuť. Na závěr ji doplní jemně nasekaná jarní…
Pokud se vám ráno stává, že nestíháte a nemáte čas se pořádně nasnídat, možná je čas zkusit si snídaně připravovat den předem. Tato snídaně do skleničky s ovesnými…
Tradiční švestkový koláč netradičně zakrytý vrchní vrstvou těsta ukrývá šťavnatou náplň, která při krájení příjemně překvapí. Kombinace křehkého povrchu a voňavého…
Okurkový salát s bazalkou a feferonkou jemné voní česnekem. S pikantní zálivkou a posypaný opraženým sezamem ho podávejte dobře vychlazený. V horkých letních dnech bude…