Zapečené těstoviny se slaninou a brokolicí
Recept ještě nebyl hodnocenZapečené těstoviny jsou vždy skvělou volbou. Oblíbený druh těstovin uvaříme, smícháme se slaninou, brokolicí a mozzarellou v zapékací míse a spolu se smetanou a sýrem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 84,00 g |
| – nasycené | 41,00 g |
| – nenasycené | 42,00 g |
| –– mononenasycené | 36,00 g |
| –– polynenasycené | 6,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,10 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Zapečené těstoviny jsou vždy skvělou volbou. Oblíbený druh těstovin uvaříme, smícháme se slaninou, brokolicí a mozzarellou v zapékací míse a spolu se smetanou a sýrem…
Rychlé farmářské špecle jsou skvělou volbou pro všechny, kdo milují poctivou domácí kuchyni. Kombinace jemných vaječných špeclí a voňavé slaniny vytváří dokonalou…
Masové rolky se šunkou a sýrem patří mezi oblíbené jídlo zejména u dětí. Tento recept je na plněné kotletky zabalené do slaniny. Pečou se společně se zeleninou a díky…
Ideální recept, pokud můžeme použít nové brambory i se slupkou, protože právě pod ní se ukrývají nejcennější vitamíny. Brambory jsou nízkokalorické a na živiny a škrob…
Na oleji osmažíme proužky cibule a farmářské slaniny. Přidáme na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a zasypeme oběma druhy mleté…
Na sádle osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené brambory a červenou řepu. Přidáme sůl, kmín, rajčatové pyré a zalijeme vodou. Vaříme, až brambory…
Pečené kuřátko s křupavou kůrčičkou, to je panečku jedna z klasik, kterou má každý rád. Pečené kuře však můžeme i doplnit sezónními surovinami, jako jsou jablka, hruška…
Kančí kýtu nakrájíme na kostky a přendáme do mísy. Následně maso osolíme, opepříme, zasypeme uzenou paprikou a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme nakřehnout. …
Levné jídlo, které připravíte ze surovin běžně doma dostupných a časově nenáročné, to je sen každé hospodyňky. Nakrouhané hlávkové zelí, orestované dozlatova spolu se…
Neloupaný hrách namočíme pres noc do vody. Pak slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme cibuli s napíchanými hřebíčky a…
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Ani luštěninová polévka nemusí být jen „klasická” nuda. Zkuste jí přidat tón sladké chuti použitím vyzrálého letního ovoce, jakým jsou hrušky. Nebojte se, další zajímavá…
Ne nadarmo se říká, že krůtí maso je superpotravina. Obsahuje totiž velké množství bílkovin a malé množství tuku. Na krůtích prsech na víně, prošpikovaných slaninou, si…
Snadné kuřecí kousky na slanině, česneku a majoránce přilákají svou vůní ke stolu celou rodinu. Příprava včetně přílohy vám nezabere déle než 30 minut. Podávejte nejlépe…
Pikantní vepřová kotletka na slanině je snadný s výborný pokrm, který se hodí pro každou příležitost. Klíčem k úspěchu je samozřejmě kvalitní maso a dobře vyuzená…
Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo…
Krůtí maso patří mezi zástupce jemného masa, které nepotřebuje dlouhou dobu úpravy. Prsní řízky naložíme do jogurtu, necháme přes noc zkřehnou a poté je na drobné kousky…
Každý plátek kotlety rozklepeme paličkou do stran, aby vznikl co největší plátek. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj živáňské koření a potřeme plnotučnou hořčicí. …
Polentu uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme ji na chvilku vychladnout.Z vychladlé polenty tvoříme rukou nebo lžičkou malé noky.Noky pak vhodíme na pánev a na…
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou a naklepeme paličkou. Každou kotletku poklademe plátky farmářské slaniny a na ní položíme vedle sebe dva plátky sýru…
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit.Na trošce oleje osmažíme plátky…
Proužky slaniny rozškvaříme na trošce oleje, přidáme kolečka klobásky, kolečka lahůdkové cibulky i s natí, čtvrtky očistěných žampionů, osolíme a společně opečeme na…
Roláda z králičího masa plněná voňavými hříbky a bylinkami, svinutá v bránici se slaninou. Peče se dozlatova s křupavou kůrkou a při krájení uvolňuje voňavou šťávu s…
Zmrazené listové těsto necháme rozmrazit a vyválíme do tenka ( nebo použijeme již na papíru vyválené těsto chlazené - nejlépe se mi osvědčilo to z Lidlu). Plát rozdělíme…