Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Levné jídlo, které připravíte ze surovin běžně doma dostupných a časově nenáročné, to je sen každé hospodyňky. Nakrouhané hlávkové zelí, orestované dozlatova spolu se slaninou a škvarky, zapečené s uvařenými flíčky, je jednou z možností.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve očistíme hlávku zelí, zbavíme horních lisů a košťálu. Poté hlávku nastrouháme na mandolíně nebo nakrájíme velkým nožem na jemné nudličky. Nakrájené zelí dáme do velké mísy, osolíme a ručně promačkáme, necháme stát stranou, než zelí změkne, asi 10 minut.
Krok 2: Zatím nasekáme nahrubo cibuli a v hmoždíři podrtíme najemno steakové pepřové koření. Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo hranolky a velké škvarky překrájíme na menší.
Krok 3: Zelí dáme na cedník, propláchneme horkou vodou a stlačené necháme okapat všechnu vodu. Do velké, hluboké rozehřáté pánve dáme zpěnit cibuli, přidáme okapané zelí a na sníženém stupni tepla zvolna zelí s cibulí restujeme za občasného promíchání.
Krok 4: Jakmile začne mírně zlátnout uděláme uprostřed mezeru, ve které orestujeme slaninu a škvarky, podle chuti zelí dosolíme a opepříme připraveným drceným kořením a restujeme dozlatova. Zelí zabere dost času celkem restujeme cca 30 i více minut.
Krok 5: Současně uvaříme na skus flíčky. Zapneme troubu na 190 °C a zapékací pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Hotové těstoviny scedíme a přendáme do velké mísy.
Krok 6: K těstovinám přidáme orestovanou zelnou směs a vše důkladně promícháme. Přendáme do zapékacího pekáče, zalijeme vidličkou rozšlehanými a mírně osolenými vejci. Zapékáme dozlatova asi 25-30 minut. Můžeme podávat posypané sekanou natí cibulky nebo doplněné hlávkovým salátem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY84l
Moje poznámka
Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY84l
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 15 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 21 hodinami
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brusinky z rybízu
sidonie před 16 minutami
Chutné vafle
Eliška před 20 minutami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 10 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 10 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 11 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 11 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 12 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 13 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 13 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 15 hodinami
Suroviny:
těstoviny flíčky,
zelí bílé hlávkové,
cibule,
sádlo,
slanina farmářská,
škvarky,
vejce,
sůl,
koření steakové pepřové,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (3)