Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Levné jídlo, které připravíte ze surovin běžně doma dostupných a časově nenáročné, to je sen každé hospodyňky. Nakrouhané hlávkové zelí, orestované dozlatova spolu se slaninou a škvarky, zapečené s uvařenými flíčky, je jednou z možností.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve očistíme hlávku zelí, zbavíme horních lisů a košťálu. Poté hlávku nastrouháme na mandolíně nebo nakrájíme velkým nožem na jemné nudličky. Nakrájené zelí dáme do velké mísy, osolíme a ručně promačkáme, necháme stát stranou, než zelí změkne, asi 10 minut.
Krok 2: Zatím nasekáme nahrubo cibuli a v hmoždíři podrtíme najemno steakové pepřové koření. Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo hranolky a velké škvarky překrájíme na menší.
Krok 3: Zelí dáme na cedník, propláchneme horkou vodou a stlačené necháme okapat všechnu vodu. Do velké, hluboké rozehřáté pánve dáme zpěnit cibuli, přidáme okapané zelí a na sníženém stupni tepla zvolna zelí s cibulí restujeme za občasného promíchání.
Krok 4: Jakmile začne mírně zlátnout uděláme uprostřed mezeru, ve které orestujeme slaninu a škvarky, podle chuti zelí dosolíme a opepříme připraveným drceným kořením a restujeme dozlatova. Zelí zabere dost času celkem restujeme cca 30 i více minut.
Krok 5: Současně uvaříme na skus flíčky. Zapneme troubu na 190 °C a zapékací pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Hotové těstoviny scedíme a přendáme do velké mísy.
Krok 6: K těstovinám přidáme orestovanou zelnou směs a vše důkladně promícháme. Přendáme do zapékacího pekáče, zalijeme vidličkou rozšlehanými a mírně osolenými vejci. Zapékáme dozlatova asi 25-30 minut. Můžeme podávat posypané sekanou natí cibulky nebo doplněné hlávkovým salátem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY84l
Moje poznámka
Zapečené flíčky s hlávkovým zelím, slaninou, škvarky a vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY84l
Nejnovější recepty
Cuketový perník
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 14 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 48 minutami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 54 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 9 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 13 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 13 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 14 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 15 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 17 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 17 hodinami
Suroviny:
těstoviny flíčky,
zelí bílé hlávkové,
cibule,
sádlo,
slanina farmářská,
škvarky,
vejce,
sůl,
koření steakové pepřové,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (3)