

Božský "jablšpek"
Suroviny 3 porce
- 1 listové těsto ( mražené nebo chlazené)
- 2 jablka
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 70 g farmářské slaniny
- sůl
- pepř
- vejce na potření
- kmín
Postup přípravy receptu
Zmrazené listové těsto necháme rozmrazit a vyválíme do tenka (nebo použijeme již na papíru vyválené těsto chlazené - nejlépe se mi osvědčilo to z Lidlu).
Plát rozdělíme na 6 čtverců a do jejich středu poklademe náplň: oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, proužky cibule, plátky česneku a kostičky slaniny smícháme a mírně osolíme a opepříme.
Vytvoříme šátečky (viz. foto), které na povrchu potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Božský "jablšpek"
-
urcite vyskusam,vyzeraju velmi dobre...
-
Ivana79: děkuji za vyzkoušení, za bodík i za fotečky a jsem ráda, že recept zaujal
-
Danča,udeľujem ti 14.bod
Ráno som ich robila a sú naozaj moc dobré,také zvláštne ale dobré
Pridávam aj dve fotky,rodičia aj svokrovci chválili
-
Dančo, to bude dobrota, to vyzkouším
-
No toto, to to to musím vyzkoušet
. To je do mě trefa
. Bodík je tam.
-
rebeka: Dívala ses na Babicu?? On plnil bůček švestkami a jablky. Takže tohle mne nijak nepřekvapuje a určitě to nemá chybu!!!
-
super recept Danuško
-
medmic:
a proč??? Odvážnému štěstí přeje..a chuťové buňky jásají
-
Bože můj, tak tohle si uložím, abych někdy zkusil.
Ale zatím teda na to nemám odvahu
+ -
-
rebeka: bude ale ještě pokračování.. zbyla mi ta náplň, tak jsem ji ještě trochu vyladila a peču na ní kuře...takže orgie večer pokračují...
-
rebeka:
já se cpu posledním kouskem...
. Nejlepší je to ještě vlažné, ale úplně vystydnout stejně nestačil!!
-
Danca:
nech toho
mám hlad jako vlk a chuť ještě větší
už to tisknu
si nemysli, že si to neudělám
chutě mi dlouho dělat nebudeš
-
rebeka: Nadi, chuť je nepopsatelná, sladko-kyselo- slaná...kdo má rád např. kombinaci masíčka a ovoce, tak si smlsne! My jsme si teda pošmákli moc!!
-
super název
vůbec si nedovedu představit, jak to chutná.. spíš slaně nebo po jablkách
ale nápad je to bezvadný