Bretaňské fazole
Recept ještě nebyl hodnocenChcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 84,00 g |
| – nasycené | 41,00 g |
| – nenasycené | 42,00 g |
| –– mononenasycené | 36,00 g |
| –– polynenasycené | 6,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,10 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Chcete se zahřát a uvařit si vydatné jídlo? Bez fazolí a slaniny se v tomto receptu neobejdete. Bretaňské fazole jsou malá kulinářská záhada, protože sice mají v názvu…
Svěží a sytý salát z černé čočky připravíme velmi snadno. Černou čočku totiž není nutné namáčet předem a uvaříme ji během chvilky. Přidáme k ní šťavnatá rajčátka,…
Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime…
Oblíbené těstoviny můžeme připravit na nespočet způsobů, smíchat s dalšími surovinami a výsledek bude vždy perfektní. Kvalitní slanina, zakysaná smetana, česnek a koření…
Vepřovou pečeni ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Poklademe plátky oravské slaniny a pevně stočíme. Svážeme…
Prsia rozrežeme na plát a cez fóliu jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme.Na plát rozložíme slaninu a na ňu plátky syra.Na kraj dlhšej strany položíme vedľa seba paradajky…
Oravskou slaninu nakrájíme na hranolky v šířce cca 0,5 cm a dáme na chvilku škvařit do hrnce. Po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli a opečeme do zhnědnutí…
Slaninu, bílou část cibulky a česnek nakrájíme na kousky. Cuketu i se slupkou nastrouháme na struhadle s hrubšími slzičkami.Slaninu opečeme a přidáme cibulku s česnekem…
Vepřové maso (palce) nakrájíme na kostky, krůtí a slaninu bez kůže na menší kostky. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a po jeho rozpálení vložíme…
Pekáček vysteleme plátky anglické nebo oravské slaniny.Papriky překrojíme na poloviny, zbavíme je žilek. Snažíme se použít masité a hluboké papriky, pokud máme tu…
Z toastového chleba odkrojíme tmavší okraje a každý plátek válečkem vyválíme do tenkaNa každý plátek toastového chleba dáme plátek sýru. Pokud sýr překrývá toast,…
Dušená zelenina a smažené bramborové krokety skvěle sekundují v hotovém pokrmu plátkům kuřecího masa. Pokud budete postupovat podle našeho receptu, můžete si být jistí,…
Bryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom, ochutíme paprikou, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú…
1/2 lt mléka svaříme a přelijeme jím ovesné vločky. Necháme cca 15 minut nabobtnat. Pak mléko slijeme, vločky vymačkáme. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vločky,…
Připravíme všechny ingredience a pánev se sádlem. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek na dvě poloviny přes, pak podélně na čtvrtiny. Česnek nasekáme na drobno. …
Zo šampiňónov vydlabeme vnútro aj s nožičkou malou lyžičkou a pokrájame na kocky .Klobúčiky očistíme so šupky (niekto to nerobí).Oravskú slaninu pokrájame tiež na kocky,…
Ošúpané zemiaky postrúhame na strúhadle, necháme 15 minút odstáť, potom z nich opatrne vylejeme vodu, aby škrob zostal v mise. Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, 2…
Dýni omyjeme a zbavíme vnitřku. Nakrájíme ji na kostičky i se slupkou.Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a nasekaný česnek a máslo.Orestujeme a…
Kuřecí prso překrojíme, ale nedokrojíme (rozkrojíme tzv. na motýlka). Vytvoříme větší plát masa, který zlehka naklepeme, osolíme a z vnitřní strany potřeme hořčicí.Na…
Lehké letní jídlo s dvěma přílohami. Kořenová zelenina v podobě smažených hnízd bude vítanou změnou v běžných jídelníčcích. Pro větší jedlíky doplní kuřecí maso i…
K nedělnímu obědu se skvěle hodí plátek šťavnatého vepřového masa. Podáváme ho se šťávou a jako přílohu zvolíme kuskus, do kterého pro zajímavější chuť vmícháme česnek a…
Z Oravské slaniny odkrojíme tučnější část a nakrájíme na kostičky. (libovou část dáme do ledničky pro jinou příležitost) . Kostičky osmahneme, aby pustily tuk. Pokud je…
Pečeň umyjeme,cibuľu prekrojíme napoly a rozložíme na plátky,slaninu nakrájame.Všetko striedavo ponapichujeme,posypeme celou rascou.Zakryjeme alobalom a pečieme 3…
Ja som na vymiesenie cesta pouzila pekaren. Klasickym sposobom som na dno dala vodu a olej, nasypala muku a do rohu zazhrabala lyzicku soli. Po povrchu som rozdrobila…