Plnený slaný koláč

vybusna Kuchařka: vybusna

Doba přípravy: 30 minut plus priprava Slané pečivo 8 názorů

Suroviny

Na cesto :
500 g hladká mouka
22 g čerstvé droždí
250 ml voda
6 PL oleje
3 CL oleje
1 CL cukr
1 CL sol
1 male vajičko na potření
Na nápln :
3 jarní cibulky i s natí
100 g oravska slanina
4 velke stroužky česneku
1/2 cervena cibule
par nakladanych susenych rajčat
čerstvý tymian
čerstvý rozmarýn
cherry rajčátka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ja som na vymiesenie cesta pouzila pekaren. Klasickym sposobom som na dno dala vodu a olej, nasypala muku a do rohu zazhrabala lyzicku soli. Po povrchu som rozdrobila cerstve drozdie a posypala cukrom. Zapneme program cesto. Po chvili skontrolujeme ci nie je potrebne doliat trosku vody, alebo naopak prisypat muku. Ja som nemusela z tohto urobit nic.

  2. Pokial budeme robit cesto rucne, tak najprv rozmiesame v troske teplej vody drozdie a nechame ho rozpustit, Zamiesame cukor a lyzicku muky. Nechame narast kvasok.

  3. Z kvasku, vody, muky a trosku soli vypracujeme makke nelepive cesto. Prikryjeme misu utierkou a nechame ho vykysnut.

  4. Po vykysnuti cesto rozdelime na 4 rovnako velke casti a tie rozvalkame do kruhu. Boli velke, povedzme ako plytky tanier.

  5. Kruhy ukladame na seba a zakazdym ich potrieme lyzickou oleja. Navrchnejsi kruh uz nepotierame.

  6. Cesto nechame takto odpocinut 15 minut a potom ho rozvalkame do obdlznika, tak aby bolo vysoke okolo centimetra, mozno trosku menej.

  7. Znovu nechame odpocivat a medzitym si nacistime cibulu na drobne kocky, jarnu cibulku s vnatou naplatkujeme a tiez naplatkujeme cesnak.

  8. Slanina a paradajky na male kusocky.

  9. Po ceste rozlozime napln, z tymianovych vetviciek obtrhame drobne listocky a ihlicky rozmarinu nasekame na drobno. Bylinkami posypeme napln. Napln si mozete pochopitelne urobit podla svojich chuti.

  10. Cesto zrolujeme a prelozime na plech vystlaty papierom na pecenie, tak, aby spoj bol na vrchu.

  11. Vezmeme si ostry, spicaty noz a urobime do rolady zarez tak, aby sme nedorezali uplne na spodok rolady a tiez nedorezeme az do krajov. Este kym sa rolada roztvori, tak ju vytvarujeme do obrateneho pismena *S*.

  12. Male vajicko, alebo pol velkeho, rozslahame s trochou vody a potrieme nim chlieb.

  13. Nakoniec posypeme roladu este bylinkami, ak Vam nejake ostali a poukladame do zarezov malicke ceresnove paradajky.

  14. Dame piect do vyhriatej rury na 185 stupnov a moja elektricka rura, chlieb upiekla za pol hodinu.

    Nechame chlieb vychladnut, odstranim stonky z byliniek a ….nakrojime……

Poznámka

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3386

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plnený slaný koláč

Tématické fráze: slany kolac plněný slaný koláč slaný plněný koláč slaný koláč s fíky plněný pizza koláč slany kolac recept slany paradajkovy kolac slaný koláč na plech úžasný slaný koláč slany kolac plneny recept slaný koláč slaný koláč plněný sýrem slané koláče recepty koláče recept užasné slané recepty plnený kruh slaný kruh oravska pizza recept slaný slaný