Zapečený květák s chorizovou krustou
Recept ještě nebyl hodnocenKouzlo tohoto neobyčejně lahodného květáku tkví ve vaječné zapékací směsi s majonézou a zakysanou smetanou a také ve skvěle dochucené strouhance. Nasekaný toustový chléb…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kouzlo tohoto neobyčejně lahodného květáku tkví ve vaječné zapékací směsi s majonézou a zakysanou smetanou a také ve skvěle dochucené strouhance. Nasekaný toustový chléb…
Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně…
Tento dortík zvládnete připravit doslova za pár minut. Nadýchaný krém z tvarohu, smetany a Ramy na již hotovém piškotovém korpusu doplňuje hrst čerstvého sezónního ovoce…
V parných letních dnech nemáme chuť na těžké pokrmy a dlouhé vaření. Využijte zeleninu ze zahrádky a připravte si k obědu těstoviny penne s cuketou a rajčátky. Lehký,…
Milovníci sladkých jídel jistě ocení tip na netradiční meruňkové knedlíky. Rychlé tvarohové těsto plněné meruňkami podáváme s citronovým sorbetem. Zvláštností je, že…
K rodinnému posezení u šálku dobré kávy neodmyslitelně patří doma upečený a příjemně sladký moučník. Přichází čas blum, a tak neváhejte a připravte z nich báječně vláčný…
Jehněčí maso je aktuálně spíše vzácnou surovinou, proto by mělo být dobře připraveno. Třeba s houbami. Maso doměkka upečené s šalvějí, kmínem a houbami bude skvěle…
Vyzkoušejte tento snadný litý koláč s ovocem vyskládaným do tvaru slunce. Těsto je díky použití zakysané smetany a likéru opravdu chutné a dětská krupička jej trochu…
Tvarohový dort s vrstvou malinového želé a máslovo-sušenkovým korpusem je perfektní jako lehké letní osvěžení. Podávejte jej vychlazený, dozdobený čerstvou ostružinou a…
Křehké koláče plné náplně, to jsou dobroty, které potěší naše chuťové pohárky. Máslové těsto je tentokrát obohaceno o výživné ovesné vločky. Jemná náplň z tvarohu a…
Broskvový koláč z křehkého máslového těsta s náplní ze zakysané smetany je absolutně neodolatelný. Jeho příprava sice vypadá trochu složitěji, ale odmění vás…
Máte rádi palačinky a nebojíte se experimentovat? Vyzkoušejte efektně vypadající palačinky s přídavkem červené řepy v těstě. Červená řepa se postará o netradiční barvu a…
Žádné pečení, žádné složité postupy. Základ tvoří sušenkový korpus s máslem, na něj přijde jemná jogurtovo-tvarohová náplň a ovocná želatinová vrstva. Výsledek vypadá…
Frittata je tradiční italský pokrm z vajec, který se připravuje přímo v pánvi a podobá se omeletě. Tato varianta s bylinkami, rajčátky, žampiony a kuřecími párky je…
Žádné pečení, žádné složité postupy. Základ tvoří sušenkový korpus s máslem, na něj přijde jemná jogurtovo-tvarohová náplň a ovocná želatinová vrstva. Výsledek vypadá…
Kombinace růžičkové kapusty, žampionů a smetany vytváří krémový pokrm, který skvěle poslouží jako lehký hlavní chod nebo chutná příloha. Jednoduchý recept, který spojuje…
Lehoučké lívance doplněné sladkou omáčkou ze zralých švestek jsou perfektní volbou na víkendovou snídani i sladký dezert. Spojení jemného těsta a ovocné šťavnatosti…
Pod názvem benátský salát se ukrývá kombinace jemného kuřecího masa, barevných paprik, šťavnatých rajčat, výživné červené čočky a těstovin z tvrdé pšenice. Salát, lehce…
Efektně vypadající pohárek nebo dezert ve skleničce. Připravíte jej z tvarohu, zakysané smetany a broskví. Finální vrstvu tvoří dortové želé s kousky ovoce. Dezert,…
Jemné, křehké muffiny plné máku a švestek jsou ideální ke snídani, odpolední svačině nebo ke kávě. Snadná příprava a lahodná chuť z nich dělají rychlý a oblíbený dezert…
Polévka s cuketovými květy je lehká, krémová a chuťově vyvážená. Bramborový základ dodá polévce krémovou konzistenci, zatímco cuketa, kukuřice a jemně pálivá chilli jí…
Dezert, nad kterým se budou rozplývat i ti, kteří sladkému příliš neholdují. Roztomilé malé koláčky s příchutí oblíbeného tiramisu jsou krásné na pohled a chutnají…
Voňavý švestkový koláč s jemnou smetanovou polevou je ideální na podzimní odpoledne u kávy či čaje. Těsto je vláčné a nadýchané. Šťavnaté nakyslé švestky krásně doplní…
Nepečený dezert z mascarpone a zakysané smetany voní citronem a má křupavý sušenkový základ. Nejlépe chutná vychlazený z lednice. Podávejte s kyselkavou ostružinovo…