Salát z bílého zelí s masovými kuličkami

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

350 g hlávkového zelí
3 jarní cibulky
pár snítek petrželové natě
Zálivka:
190 g zakysané smetany
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžička medu
1-2 lžičky citronové šťávy
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř
Masové kuličky:
300 g mletého vepřového masa
koření dle chuti
1 lžíce solamylu
2-3 lžíce mléka
2 lžíce strouhanky
sádlo nebo olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo oleji, odkládáme na papírovou utěrku.

  2. Zelí nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky, promneme se solí a necháme stranou. Nasekáme cibulky i petrželku a přidáme k zelí.

  3. Z uvedených ingrediencí vidličkou promícháme zálivku a vmícháme do zelí. Dle chuti můžeme přidat chilli papričku, ale není nutná. Podáváme s masovými kuličkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z bílého zelí s masovými kuličkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: salát z bílého zelí

Zapomněl/a jsem heslo