Sváteční bramborák
Recept ještě nebyl hodnocenMEXICKÉ BRAMBORÁKY: Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a papriku na kostičky. Na pánev dáme olej a na něj papriku. Podusíme cca 5 minut.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
MEXICKÉ BRAMBORÁKY: Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a papriku na kostičky. Na pánev dáme olej a na něj papriku. Podusíme cca 5 minut.…
Pstruha si vložíme do misky osolíme, opepříme z obou dvou stran ale jen tak lehce, abychom nepřehlušili chuť ryby, pokapeme olivovým olejem a necháme odstát. Mezitím si…
Mouky nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme jogurt, promícháme. Přidáme změklé máslo s vanilkovým cukrem a solí, promícháme. Přidáme žloutky s tvarohem,…
Kuracie prsia jemne naklepeme a z oboch strán posypeme korením na taco.Na panvici zohrejeme olej a na strednej teplote prso osmažíme 5 minút, otočíme a osmažíme i z…
Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme s kořením na sádle dozlatova. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Jíšku zalijeme vývarem a přivedeme k varu.Uděláme knedlíčky a…
Uvařte rozebrané růžičky květáku a brokolice v osolené, případně okořeněné vodě doměkka (na skus), tj asi 5-7 minut a dejte okapat.V hluboké pánvi smíchejte všechny…
Čtvercovou formu o hraně 20 cm vyložte papírem na pečení.V kuchyňském robotu promixujte najemno nasekaných 125 g pistácií, 75 g čokolády a polovinu cukru. Přesypte do…
Máte ještě trochu kysaného zelí? A myslíte, že nelze připravit jako lehké letní jídlo? Tak zkuste variantu s mletým masem a zakysanou smetanou. Rychlé, chutné jídlo,…
Nejprve jsem připravila drobenku. Do mísy jsem nasypala mouku, třtinový cukr, přidala změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny jsem prsty propracovala a hotovou drobenku…
Salát plný fazolek určitě vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jej položte na stůl, když čekáte návštěvu. Originální a velmi jednoduchý recept zajistí, že se bude u vás…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Rozpadající se maso a lahodná smetanová omáčka vonící po paprice. Takové je vepřové po maďarsku, které můžete připravit s bramborovými noky nebo těstovinami. Jednoduchý…
Vaření s různými kuchyňskými pomocníky je takřka bez starostí. Přesvědčit se o tom můžete při přípravě vepřového paprikáše s pomocí pomalého hrnce. Maso v něm necháme…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Jednoduchá omáčka k minutkovým masům. Hodí se k hranolkům, kuskusu nebo bramborám. Zkusit jí můžete i samotnou. Kdo má rád pikantnější chuť může si přidat do základu…
Vepřová krkovice je známá svou šťavnatostí a bohatou chutí, což ji činí ideální pro přípravu přírodních plátků. Když k ní přidáte čerstvé bylinky, vznikne jednoduchý,…
Nepečené moučníky se těší veliké oblibě díky své snadné přípravě. Osvěžující piškotový dort s banány oceníte hlavně v horkých letních dnech. Krém ze smetany ozdobíme…
Po vydatném nedělním obědu nikdy nesmí chybět hrnek dobré teplé kávy a příjemně sladký dezert. Makový koláč s jablky, potřený kyselým džemem a posypaný strouhaným…
Opravdu bleskovou zmrzlinu, kterou můžeme během léta podávat mlsným dětem nebo nečekané návštěvě, připravíme ze tří surovin. Základem je drobné mražené ovoce, které se…
Tento recept kombinuje různé druhy čerstvé zeleniny s výživnými ovesnými vločkami, což vytváří křupavé a syté placičky plné vitamínů a vlákniny. Díky jednoduché přípravě…
Klasikou českých cukráren jsou snad všemi oblíbené věnečky, z odpalovaného těsta, s dobře ochuceným krémem a samozřejmě nesmí chybět cukrová poleva na povrchu. Klasický…
Klasikou českých cukráren jsou snad všemi oblíbené věnečky, z odpalovaného těsta, s dobře ochuceným krémem a samozřejmě nesmí chybět cukrová poleva na povrchu. Klasický…