Minikolínka s krůtím masem
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si uvaříme krůtí krk(vývar použijeme na polévku), obereme a nakrájíme na drobno a ještě si uvaříme těstoviny, které propláchneme studenou vodou, necháme okapat,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si uvaříme krůtí krk(vývar použijeme na polévku), obereme a nakrájíme na drobno a ještě si uvaříme těstoviny, které propláchneme studenou vodou, necháme okapat,…
Játra propereme a necháme důkladně okapat. Poté je nakrájíme na menší kousky.Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo (velké slzičky).Pórek nakrájíme na půlkolečka,…
Jahody očistíme a omyjeme, 100g si dáme stranou na ozdobení. Zbytek nakrájíme, dáme do mixéru společně s kefírem, citronovou šťávou a pudinkem. Rozmixujeme a dosladíme…
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme drobne nakrájanú papriku a paradajku, pokrájanú cuketu (úplne mladá sa nemusí šúpať), osolíme, mierne…
Uvaŕené gnocchi dáme do misky, přidáme tvaroh, zakysanou smetanou a podle chuti cukr.Promícháme a podáváme.
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté…
Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme,…
Rychlý, nepečený Margot dort s vůní banánů, rumu a kokosu je díky zakysané smetaně lehký a svěží. Nejlépe chutná uleželý v lednici do druhého dne, piškoty změknou a…
Na masti osmažíme múku, pridáme papriku, zalejeme vodou, rozšľaháme, vložíme bobkový list, príp. Masox kocku, keď začne vrieť, pridáme pokrájanú klobásu. Vhodíme aj…
Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony…
Smícháme citrónový pepř a strouhanku v mělké misce. Mouku a rozšlehané vejce dáme do samostatných mělkých misek. Obalíme kuřecí kousky v mouce, oklepeme, obalíme ve…
Brambory nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno, česnek na plátky a papriku na proužky. Na vyšší pánev dáme rozehřát olej. Zpěníme cibuli a česnek a přimícháme maso…
Z plátu listového těsta vykrojíme šest koleček - o něco větších, než jsou formičky na tartaletky. Košíčky vyložíme vykrojenými kolečky, důkladně vmáčkneme dovnitř tak,…
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo nebo Heru a uděláme drobenku. Do ní přidáme cukr, prášek do pečiva, vejce, špetku soli, smetanu a uhněteme hladké…
Nastrouhané brambory, mouku, žloutky, cukr, mléko a sůl smícháme, pak do těsta zlehka zamícháme tuhý sníh z bílků.Z těsta tvarujeme pomocí dvou lžic drobné noky a…
Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 min.) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a…
Omyté filé pokapeme citronem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem s nasekaným tymiánem. Necháme půl hodinky uležet.Rozehřejeme máslo s olejem a přidáme celý česnek. Hned…
Těsto: Všechny suroviny smícháme, mouku přidáváme postupně. Těsto je hotové, když se přestane lepit na okraj mísy. Poté jej necháme cca 2 hodiny i déle v lednici …
Brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Do každého vložíme plátek másla a mírně osolíme. Všechny ostatní ingredience kromě sýra řádně smícháme, aby vznikla hustá směs.…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Po uvaření vodu slijeme, k bramborám přidáme pohanku a společně rozšťoucháme. Poté přidáme…
Vejce uvařená natvrdo vidličkou rozmačkáme, přidáme domácí lučinu, tavené sýry, pokrájenou šunku, hořčici a podle chuti osolíme.Ručním šlehačem vyšleháme vaječnou…
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte cibuli a stroužky česneku nasekané najemno.Přidejte krájená loupaná rajčata (i z plechovky), zeleninový vývar, bobkový list a…
Zapneme troubu na 170°C a hlubší plech vyložíme pečícím papírem nebo podložkou (papír lehce pomažeme olejem, jde pak lépe stáhnout).Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky…
Ingredience na těstíčko pečlivě promícháme vidličkou tak, abychom ho měli dost husté a nestékalo z houbiček. Necháme ho pár minut odpočívat, než připravíme a rozehřejeme…