Zapečený květák s balkánským sýrem

Bezmasá jídla Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny

1 květák
1 kelímek bylinkové zakysané smetany
2 vejce
15-20 dkg balkánského sýra
10 dkg másla
strouhanka podle potřeby (asi 2 hrsti)
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v mírně slané vodě do poloměkka. Mezitím smícháme v misce zakysanou smetanu, vejce, rozdrobený sýr a trošku pepře.

  2. Zapékací misku nebo menší pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Poskládáme scezený vařený květák, navrch rozprostřeme rovnoměrně sýrovou směs. Zasypeme tenčí vrstvou strouhanky a pokapeme rozpuštěným máslem.

  3. Dáme zapéct do trouby na 180 stupňů cca na 30-40 minut, dokud strouhanka na povrchu nezrůžoví.

  4. Porcujeme na čtverce. Podáváme teplý jako hlavní jídlo s bramborami. Dobrý je i při pokojové teplotě samotný nebo s čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Nesolíme, protože květák se už ve slané vodě vaří a balkánský sýr obsahuje dostatečné množství soli.

Komentáře k receptu Zapečený květák s balkánským sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.