Losos v tandoori koření s řepnou kaší

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Ryby 8 názorů

Suroviny

cca 300 g lososa bez kůže
kořeni tandori masala
2 stroužky česneku
červená paprika
lžička strouhaného zázvoru
sůl
200 g zakysané smetany
cca 400 g červené řepy
4 brambory
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou smetanu. Rozmícháme a touto marinádou potřeme rybu.

  2. Necháme odležet aspoň 2 hodinky a poté osmahneme na grilovací pánvi ze všech stran. Na kaši si oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky a to samé uděláme s řepou.

  3. Dáme vařit brambory do slané vody asi po 10 minutách přidáme řepu. Vaříme do měkka. Scedíme a rozmixujeme do hladké kaše. Vše jsem ještě posypala citronovým pepřem.

Poznámka

Další recepty najdete zde http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos v tandoori koření s řepnou kaší

  • casino casino

    No, mně se líbí to "špilkování" :yes:

    :-K terezicka1:
    Píšete: "ja moc ryby nejim"
    To mi přijdete jako ten hostinský, co si otevřel hospodu na mýtince...:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    terezicka1: já zas třeba ryby miluji a zrovna losos má tak lahodnou chuť, že téměř koření nepotřebuje;-) Je třeba neupravovat ho tepelně příliš dlouho, nebo se vysuší a je pak opravdu téměř bez chuti.
    Jinak je to ryba s fantastickou chutí a spousta koření ji přebije. A protože je zároveň i hodně drahá, měl by si každý dobře rozmyslet, jak si ji upraví.
    Tvoje okořenění asi zkusím na kapřích hranolkách:-):yes:

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autor receptu)

    Dekuju :-K ja moc ryby nejim, takze losos, zralok a tunak,jsou chutove ryby pro mne idealni, ze nejsou cítit po rybine.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, losos nemá chuť nic moc. Kdysi to říkal i nějaký nejmenovaný kuchař. Takže koření si myslím je potřeba. Můj postřeh z lososa je ten, že mne zklamal. Raději mám třeba pražmu, nebo makrelu. Myslím, že sis dobře poradila;-)

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autor receptu)

    Colombo65: dekuji :-)

    Odpovědět

  • terezicka1 terezicka1(autor receptu)

    Mozna mate pravdu, delam lososa na nekolik způsobů. Chtela jsem taky jinou variantu, nez klasiku..

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Škoda lososa. Takhle výrazné koření jeho chuť zcela zabije :-( Takže ve výsledku je jedno, jestli v tom obalím lososa nebo třeba tresku či pangase.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velká nádhera :-O:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: losos tandori jména všech kaší

Zapomněl/a jsem heslo