Vynikající langoše od paní Fanči
Recept ještě nebyl hodnocenMouku, droždí a sůl důkladně rozmícháme ve větší míse. Mléko, zakysanou smetanu a vejce také důkladně rozmícháme. Poté smícháme vše dohromady a vypracujeme těsto.Hotové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku, droždí a sůl důkladně rozmícháme ve větší míse. Mléko, zakysanou smetanu a vejce také důkladně rozmícháme. Poté smícháme vše dohromady a vypracujeme těsto.Hotové…
Mouku, droždí a sůl důkladně rozmícháme ve větší míse. Mléko, zakysanou smetanu a vejce také důkladně rozmícháme. Poté smícháme vše dohromady a vypracujeme těsto.Hotové…
Na vále nebo v robotu zpracujeme veškeré ingredience na korpus. Jakmile je těsto zpracované, rozválíme ho pizza válečkem na pečicí papír, který vložíme do kulaté formy.…
Dvoubarevné slepované kolečka s lískooříškovým krémem rozhodně nemůžou na vánoční tabuli chybět. Recept je snadný a zvládne i začátečník.
Okurku a ředkvičku nakrájíme na tenké plátky, cibuli na proužky. Smetanu smícháme s nasekanou bazalkou, olejem a solí s pepřem.Zeleninu promícháme a zalijeme zálivkou.…
Na olivovém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na drobno. Postupně přidáváme pokrájený česnek, mrkev nakrájenou na kolečka a kapii na kostičky. Osolíme, přiklopíme a…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a ušleháme do hladké…
K podzimním dnům bezesporu patří polévky. Jednou z těch, co jsou typické pro dny babího léta je mrkvová s dýní. Z mrkve připravíme hladký krém se zázvorem a doplníme jej…
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí.…
Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo…
Snadný osvěžující koláč s tvarohovou vrstvou a ovocem je to pravé, co v létě můžete servírovat návštěvám k ledové kávě nebo dětem ráno na snídani. Zde je použit rybíz a…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.
Dobrý guláš bývá vizitkou každého kuchaře. Důležité je nebát se koření a vyladit chutě tak, aby se dokonale doplňovaly. Určitě se vyplatí připravit guláš den předem, aby…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
Bábovka je pomyslnou královnou pečených moučníků naší kuchyně. A není vůbec složitá. S tímto receptem si upeče bábovku i začátečník. Díky medu je jemná a vláčnost jí pro…
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou…
Saláty patří mezi oblíbené lehké obědy nebo večeře. Příjemně pikantní zálivka ze zakysané smetany, smažená cibulka navrchu, dodá zeleninovému salátu se dvěma druhy sýrů…
Troubu v dostatečném předstihu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do…
Slané koláče jsou velice variabilní a naplnit je můžete různě. Vsaďte na jistotu a zvolte osvědčenou kombinaci smetany, šunky a cibule. Samozřejmě nesmí chybět zlatavý…
Tento moučník můžete péct jako malé dortíky pro více oslavenců, nebo vykrajovat malá kolečka a podávat jako cukroví. Tyto malé medovníčky můžete dále zdobit dle vlastní…
Pokud vám po svátcích zbyly čokoládové figurky, můžete je využít při přípravě těchto výborných a lehkých muffinů. Čokoláda se zčásti rozehřeje, ale v muffinech zůstanou…