

Krevetový koktejl a salát s krevetami
Suroviny 8 porcí
- Koktejl:
- 200 g koktejlových krevet
- 1 pórek
- 1 salátová okurka
- 1 mrkev
- 1/3 bílého zelí
- Zálivka:
- 5 lžic nejlépe olivového oleje
- šťáva z jedné limetky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- mletý pepř
- 3 lžíce Majolky®
- 1 lžička citronového krému (džemu)
- Salát:
- 300 g krevet
- 1 špetka mleté papriky
- 1 hlávka ledového salátu
- 1 avokádo
- Zálivka:
- 3 lžíce majonézy
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1/2 citronu
- 2 lžíce sladkého kečupu
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- tabasco dle chuti
Postup přípravy receptu
Koktejl:
Koktejlové krevety rozmrazíme a vaříme je 5 minut ve vroucí vodě. Pak je propláchneme ve studené vodě a dáme do mísy. Vymačkáme na ně limetku. Mrkev nastrouháme, přidáme nakrájený pórek a okurku, kterou nakrájíme na velmi malé a krátké stroužky. Zelí nastrouháme na struhadle najemno. Vše osolíme, opepříme a promícháme.Na zálivku vše, co do ní patří, pořádně rozmícháme, nejlépe v mixéru a zalijeme mísu. Po promíchání vložíme do lednice a necháme hodinu uležet.
Salát:
Ledový salát opláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky. Připravíme misku, do které navrstvíme ledový salát a plátky avokáda. Na zeleninu rozmístíme do misky alespoň 4 předem uvařené krevety a zakápeme je pořádnou porcí citronové šťávy.V misce rozmícháme majonézu, kysanou smetanu, kečup, citronovou šťávu, tabasco, worcestrovou omáčku. Takto připravenou zálivkou přelijeme krevety v misce a můžeme podávat. Podle chuti můžeme krevetový koktejl dochutit čerstvě mletým pepřem nebo špetkou papriky nebo lehčího chilli.
Podáváme s opečenou bagetou nakrájenou na plátky nebo s pečivem podle svého uvážení.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle webu, prima.fresh.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krevetový koktejl a salát s krevetami
K receptu nejsou žádné komentáře.