Žampiony v čínském zelí

mika59 Kuchařka: mika59

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

čínské zelí cca 800 g
5-6 velkých žampionu
2 šalotky
lžíce másla
200 ml smetany na vaření
mléko dle potřeby
1 lžíce hl. mouky
4 kuličky nového koření
mletý kmín
lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, zelí na proužky a žampiony na plátky. Na másle krátce zpěníme cibuli. Přidáme žampiony, nové koření osolíme a posypeme lehce kmínem. Dusíme asi 5 minut. Malinko podlijeme vodou. Přihodíme zelí a dále dusíme skoro do měkka.

  2. Ve smetaně rozmícháme mouku. Podušená směs by měla mít minimálně tekutiny. Když je ji víc, slijte ji a uchovejte pro případné zředění hustoty. Smetanu vlijeme do zelí a povaříme. Na závěr dochutíme pepřem a kysanou smetanou.

  3. Podáváme s brambory. Je to samostatné, jednoduché, bezmasé jídlo, ale můžete si k tomu dát vejce jako já, nebo třeba přírodní kuřecí plátek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampiony v čínském zelí

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Neumím si představit, kolik bych musela použít čínského zelí, ale je to zajímavé. Vždycky jsem ho používala jen jako přílohu. :yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Pěkný recept

    Odpovědět

Tématické fráze: žampiony recepty čínské zelí recepty žampiony recept čínské zelí recept recepty ze žampionů žampiony v čínském zelí recepty s žampiony recepty se žampiony čínské zelí se žampiony žampiony s čínským zelím recepty žampiony recept žampiony čínské recepty recepty na žampiony recepty z žampionu zapečené čínské zelí recepty cinske zeli s hnedymi zampiony zapékané čínské zelí recepty žampiony s činským zelím recept recepty ze zampionama

Zapomněl/a jsem heslo