Kakaové muffiny s hruškami
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180 °C.V jedné míse smícháme sypké suroviny. V druhé míse tekuté suroviny.Tekuté přilijeme do sypkých, promícháme a přisypeme hrušky nakrájené na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180 °C.V jedné míse smícháme sypké suroviny. V druhé míse tekuté suroviny.Tekuté přilijeme do sypkých, promícháme a přisypeme hrušky nakrájené na…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se rozvinuly chutě.…
Perníčky můžete připravit i trošku méně tradičně, například s příchutí kávy. Budou se výborně hodit k odpolednímu pohoštění. Samozřejmě je nesmíte zapomenout krásně…
Perníčky by neměly chybět na žádném vánočním stole. Jejich chuť tvoří zejména kombinace medu a koření v těstě. Po upečení oblíbených tvarů můžete spolu s dětmi zdobit…
Vypracujeme těsto, které necháme alespoň 24 hodin odležet v chladu.Poté vyválíme silnější plát a vykrájíme díly.Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 3 minuty podle…
Smícháme dýni, jablka, skořici, ořechy, máslo, vejce a med.Přidáme mouky smíchané s jedlou sodou a promícháme.Nalijeme do formy vyložené pečicím papírem, nebo vymazané a…
Uvaříme/upečeme řepu, použít můžeme i předvařenou, ale nejchutnější je po upečení.Smícháme všechny sypké ingredience a poté promícháme se zbytkem.Nalijeme do vymazané…
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (já použila menší dortovou formu o průměru cca 22 cm) vymažte tukem, vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Lněné…
Rozpalte troubu na 210°C spolu s plechem na muffiny uvnitř. Použila jsem klasický na 12 menších muffinů, dobře očištěný, aby se to v troubě nepřipalovalo. Během…
Ingredience na těsto vypracujeme do hladkého, nelepivého válečku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, nejlépe přes noc. Pak jej vyválíme asi na 2mm a vykrajujeme…
Sypke suroviny presijeme, promichame, pridame zmekly tuk, med a vejce. Vypracujeme testo, ktere nechame v chladu cca 1 hodinu odpocinout.Na lehce pomoucenem vale testo…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem (stačí po delší straně) nebo dobře vymažte. Odměřte mléko a přidejte do něj ocet…
Z cizrny slijeme nálev a do mixéru nasypeme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout. Vykrájíme kolečka (3mm tloušťka) a pokládáme na sádlem vymazanou formičku, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné…
V Americe je dýňové pyré, potřebné pro tento recept, běžně k dostání v obchodech. U nás tomu tak bohužel není, naštěstí však není nijak těžké udělat si pyré doma (navíc…
Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný plech /nebo pečící papír/ a pečeme cca při 190, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí je hotovo. Vychladlý perník…
Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Do větší mísy vlijte olej, mléko, cukr, melasu, rum a vanilku a (nejlépe šlehačem) velmi dobře…
Troubu předehřejte na 180°C a menší formu na dort (cca 23 cm) vymažte a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Ve větší míse smíchejte mouku, cukr, pečící sodu a…
Fazolkové lusky zblanžírujeme ve vroucí vodě se solí a lžičkou sody (zabraňuje vyblednutí fazolek) cca 4-5min. Fazolky by měly být na skus křupavé, ne rozvařené.…
V míse smícháme mouku , prášek, sůl, vanilkový cukr, Heru, sodu a jogurt. Řádně prohněteme do úplného spojení. Máme-li těsto řidší, přidáme mouku. Těsto vyválíme na…
Vše spojit v těsto (já využívám domácí pekárnu - program těsto, cca 15 min). Zabalit do fólie a nechat v lednici min. 24 hodin uležet. Pak vyválet (asi 1/2 cm - 1 cm…
POSTUP – KORPUS: V hrnci zahřívejte vodu spolu s holandským kakaem a máslem, dokud se vše nerozpustí. Poté odstavte z plotny. Promíchejte všechny suché ingredience a…
Všechny suroviny dáme do mísy a jemně promícháme vidličkou, až se spojí v hladké lesklé poloměkké těsto. Jemně vytvarujeme do kulatého bochníku. NEMÍCHAT!!! NEHNÍST!!…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Znáte blondies? Místo brownies si upečte vláčný „blond“ dezert s bílou čokoládou, odlehčený kousky jahod, který chutná božsky
Rumfordská polévka z brambor, krup, hrachu a chleba kdysi zabránila hladomoru. S česnekem chutná fantasticky
Kalorie ze svíčkové spálíte během tříhodinové procházky. Řízek se salátem „vychodíte“ za 7 hodin, kousek sushi za 5 minut