Citronové řezy velmi zvláštní

Hella Kuchařka: Hella

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 13 názorů

Suroviny

4 žloutky
1 kysaná smetana (200 ml)
1 kelímek cukru krupice (od smetany - 200 g)
2 kelímky polohrubé mouky (300 g)
200 g tuku (Hera)
1 lžička sody
2 lžíce kakaa
Náplň:
4 bílky
1 kelímek cukru krupice (200 g)
1/2 dl vody
1 citron (o váze asi 100 g, nejlépe BIO)
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme tuk s cukrem, přidáme žloutky, pak vše ostatní. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Oba plechy upečeme ve vyhřáté troubě asi 8 minut na 170°C. Dáme vychladnout a připravíme náplň.

  2. Cukr s vodou vaříme asi 5 minut na hustý sirup. Ušleháme bílky do hustého sněhu a pomalým pramínkem do něj pomalu přiléváme horký cukrový rozvar. Do takto našlehaného sněhu nastrouháme celý citron. Žlutou kůru strouháme na jemnějším struhadle, bílou kůru a dužinu na hrubším (jako strouháme jablka do závinu). Dáme pozor, abychom včas vyndali pecičky, byly by hořké.

  3. Dvě třetiny hotové náplně rozetřeme na vychladlý plát těsta, přikryjeme druhým plátem a povrch potřeme zbylou náplní. Povrch můžeme dozdobit třeba strouhanou čokoládou.

Poznámka

Před podáváním necháme alespoň 3 hodiny provlhnout.

Moučník je dost sladký, můžete tedy ubrat půlku cukru z těsta. Pokud uberete cukr i z náplně, uberte i vodu.

Korpus je velmi dobrý, je ho možno použít i s jinou náplní

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronové řezy velmi zvláštní

  • magdalenka magdalenka

    Hella:Ďakujem a ukladám si.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    magdalenka: Cukrový sirup šlehám do sněhu pořád šlehačem.

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Korpus vypadá vláčně,bude to pochoutka,vyzkouším!:yes::-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ahoj Hella, zaujala ma tvoja príprava snehu. Poradíš mi, prosím, keď cukrový sirup leješ tenkým pramienkom do snehu, stále šľaháš el. šľahačom alebo už len varechou vmiešavaš? Ďakujem!

    Odpovědět

  • karkulka5 karkulka5

    Tak jsem to dneska udělala a je to opravdu výborné, jen když jsem dávala druhou pulka testa tak se mi to rozdrobilo :-( ale je to moooc dobry :-K:-D:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Strouhat citron není vůbec žádný problém a budete překvapení, že ani ta šťáva příliš nevytéka. Pokud vyteče, zašlehejte jí do sněhu (vždycky, když šlehám do něčeho sníh, tak přidávám špetku soli nebo trochu citronové šťávy pro zpevnění). Pak přidejte ostatní nastrouhané. Já se ze začátku bála ostrouhat nejdřív tu žlutou kůru, protože se mi zdálo, že bez té kůry to bude měkké a nepůjde to strouhat, ale fakt není problém.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, jak se znám, šťávu bych vymačkala, jinak bych přišla o nervy!:-)):-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a to s tym struhanim duziny som si nevsimla clovece. nejak som ocakavala, ze sa bude struhat az do duziny a stava sa vytlaci.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Netuším, jak se strouhá citrón, ale jít to musí. Hella je šikulka :yes: a ví, co píše. Asi to bude pěkně stříkat.:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Papriko, tak to bych ráda viděla, jak se dá strouhat citron, pomeranč... Kůra jo, ale dužina? To snad musí být nějaké specielní strouhadlo, ne?:-O

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Dáme tam všechno kromě peciček, i šťávu. Řezy jsou velmi křehké a snad nikdo nepřišel na to, že tam je citron. Ta bílá dužina tomu dává takovou grepovou chuť. Ten recept pochází od sousedky z Arménie. Ale v původním receptu dávají jen našlehaný sníh z bílků, cukr a citron. Já ho "vařím", připadá mi to lepší.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O to musí byt fakt zajímavé. :-O
    Jani R. - jakou štávu, nastrouháš tam celý citrón i se slupkou !!! ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hello a tu šťávu z toho citronu? Tu nepřidáváme do toho sněhu?:-O Jinak, to je krása!!:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: citronove rezy citronová náplň zvlaštní recepty citronová náplň do cukroví bio recepty citronové řezy recept citronový řez zvláštní moučníky recept na citronove rezy bio moučníky varecha.sk moučníky řezy zvláštní moučník citronove rezi našlehaný sníh křehké citronové řezy citronová náplň, recept top recepty citronové řezy rezy hella bila dužina z citronu dobrý citronový řez

Zapomněl/a jsem heslo