Marokánky placičky
Recept ještě nebyl hodnocenZdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 423 kJ / 340 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 80,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Z uvedených surovin zpracovat těsto (nejprve v míse promíchat vařečkou) a dát ho na chvíli (ale i přes noc) odpočinout do lednice.Potom vyválet - nejsnadněji mezi dvěma…
Cizrnu si namočíme den předem. Před samotným vařením je dobré vodu, ve které byla cizrna přes noc několikrát propláchnout, aby se co nejvíce minimalizoval nafukovací…
Celá vejce lehce prošleháme a přidáme stevii, cukr a koření. Zapracujeme změklé máslo a pak už jen přisypeme ořechy a nakonec mouku. Směs natlačíme do košíčků, které…
Připravte štólu, kterou můžete bez obav nabídnout i diabetikům. Použitím nízkoglykemického sladidla ze stévie v moučníku dopřejete vánoční dobrotu i těm, kdo cukr ve…
Milujete svíčkovou, ale hledáte odlehčenou variantu, která nezatíží žaludek ani svědomí? Tahle „light“ verze tradiční omáčky si zachovává svou typickou chuť i vůni.…
Pokud milujete ovesné sušenky, vyzkoušejte si je připravit doma podle následujícího receptu. Šťavnatý a kyselkavý rybíz dodá sušenkám šmrnc, díky kterému zmizí ze stolu…
Pokud rádi mlsáte zdravě, tenhle chlebíček si určitě oblíbíte. Obsahuje minimum cukru, je bez mouky a v jeho chuti se kombinují ovesné vločky, vláčná a šťavnatá jablka a…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Nejdříve připravíme těsto. Cukr, vejce a kefír prošleháme. Přidáme vychladlé máslo s kůrou z citronu a lžičkou vanilky. Znovu prošleháme a nakonec postupně vmícháme…
Pokud máte rádi kokos, určitě vyzkoušejte tyto skvělé nepečené kokosky. Na jejich základ umixujeme kokos s trochou kokosového oleje a mléka. Směs nalijeme do formiček a…
Světlá vrstva: Šmakouna spolu s mascarpone, mlékem a dření z vanilky vyšleháme do hladkého krému. Oranžová vrstva: Meruňky vypeckujeme a spolu se stévií rozmixujeme.…
V horkých dnech přijde vhod osvěžující a lehký dezert, který je rychle hotový. Přesně takový je tento pohár s tvarohovým krémem, provoněným vanilkou a citronovou kůrou.…
Pokud máte rádi sladké snídaně, jsou lívance skvělou volbou. V nekynuté verzi je připravíte během chvilky. V tomto receptu použijeme kokosovou mouku, jsou tedy bez lepku…
Vše smícháme, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do kulaté koláčové formy (průměr 37 cm) a pečeme 10 minut na 180 stupňů.Vychladlé potřeme polovinou tvarohového…
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Para ořechy nasekáme na menší kousky, dáme do mísy a přidáme ostatní suroviny – vajíčko, kousky másla, polovinu kokosu, polovinu…
Vejce s cukrem vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a s mletým mákem. Sypké ingredience smícháme s vaječnou směsí, jogurtem a olejem.Zamícháme a nalijeme na…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V mixéru rozdrtíme semínka, arašídy, kakao a 2 odměrky stevie. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s ořechovou směsí do hustého…
Mísu na zmrzlinu necháme přes noc v mrazničce, aby byla dokonale namražená. Druhý den ji vytáhneme a vlijeme do ní smetanu s mlékem. Teď už jen zapneme robot a necháme…
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj opatrně vmícháme žloutky.Nakonec opět zlehka vmícháme po částech mouku a lžíci kakaa.…