Svíčková light od Petra Havlíčka
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete svíčkovou, ale hledáte odlehčenou variantu, která nezatíží žaludek ani svědomí? Tahle „light“ verze tradiční omáčky si zachovává svou typickou chuť i vůni.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 423 kJ / 340 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 80,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Milujete svíčkovou, ale hledáte odlehčenou variantu, která nezatíží žaludek ani svědomí? Tahle „light“ verze tradiční omáčky si zachovává svou typickou chuť i vůni.…
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Připravte štólu, kterou můžete bez obav nabídnout i diabetikům. Použitím nízkoglykemického sladidla ze stévie v moučníku dopřejete vánoční dobrotu i těm, kdo cukr ve…
Cizrnu si namočíme den předem. Před samotným vařením je dobré vodu, ve které byla cizrna přes noc několikrát propláchnout, aby se co nejvíce minimalizoval nafukovací…
Mísu na zmrzlinu necháme přes noc v mrazničce, aby byla dokonale namražená. Druhý den ji vytáhneme a vlijeme do ní smetanu s mlékem. Teď už jen zapneme robot a necháme…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Oddělené bílky vyšleháme se špetkou soli do polotuha. Přidáme Sorbit a stévii a došleháme do tuha. Následně zašleháme žloutky a nakonec oleje. Prosejeme mouku, smícháme…
Tato vláčná ostružinová roláda překypuje tvarohovou náplní. Kakaový korpus z tučného tvarohu, vajec a kakaa je bez mouky. Náplň můžete dosladit stévií. Získáte tak…
Z uvedených surovin zpracovat těsto (nejprve v míse promíchat vařečkou) a dát ho na chvíli (ale i přes noc) odpočinout do lednice.Potom vyválet - nejsnadněji mezi dvěma…
Tapiocu vaříme v mléce, dokud kuličky úplně nezprůhlední. Přidáme špetku soli, třtinový cukr nebo stévii a zelený čajHotovou směs vlijeme do formiček a necháme ji při…
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj opatrně vmícháme žloutky.Nakonec opět zlehka vmícháme po částech mouku a lžíci kakaa.…
Celá vejce lehce prošleháme a přidáme stevii, cukr a koření. Zapracujeme změklé máslo a pak už jen přisypeme ořechy a nakonec mouku. Směs natlačíme do košíčků, které…
Pokud rádi mlsáte zdravě, tenhle chlebíček si určitě oblíbíte. Obsahuje minimum cukru, je bez mouky a v jeho chuti se kombinují ovesné vločky, vláčná a šťavnatá jablka a…
Bílky ušlehejte na tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte tvaroh, pudinkový prášek, čaj matcha a stévii. Ušlehejte tvarohovou hmotu a do hotové přimíchejte opatrně ušlehaný…
Pokud máte rádi sladké snídaně, jsou lívance skvělou volbou. V nekynuté verzi je připravíte během chvilky. V tomto receptu použijeme kokosovou mouku, jsou tedy bez lepku…
Spodní vrstvu tvoří jahodové pyré, které připravíme rozmixováním 150g jahod (případně doslazených stévií). Rozdělíme do formiček a dáme na půl hodiny zatuhnout. …
Salát, který můžete připravit jako rychlou svačinu a podávat spolu s pečivem. Jeho příprava je rychlá a snadná a mísí se v něm chutě zeleniny a natvrdo uvařených vajec,…
Polentu smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme jednu vaničku tvarohu, dvě vejce, olej, med a šťávu ze dvou pomerančů. Takto připravené těsto vtlačíme do…
Vše smícháme, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do kulaté koláčové formy (průměr 37 cm) a pečeme 10 minut na 180 stupňů.Vychladlé potřeme polovinou tvarohového…
Do mísy kuchyňského robotu vsypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Zapneme robota a vše necháme promíchat.Během…
Všechny suroviny spolu pořádně promícháme metličkou v misce nebo v sklenici.Sklenici (nejlépe uzavřenou) dejte alespoň na 6 hodin do lednice. Před konzumací pudink…
Pokud milujete ovesné sušenky, vyzkoušejte si je připravit doma podle následujícího receptu. Šťavnatý a kyselkavý rybíz dodá sušenkám šmrnc, díky kterému zmizí ze stolu…