Zapečená vrstvená cuketa
Recept ještě nebyl hodnocenJídla z jednoho pekáčku jsou velice populární pro svoji nenáročnost. V tomto receptu navíc upotřebíte přebytky ze sklizně cuket. Brambory, vrstvené společně s cuketou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 182 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,50 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 7,50 g |
–– mononenasycené | 2,50 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jídla z jednoho pekáčku jsou velice populární pro svoji nenáročnost. V tomto receptu navíc upotřebíte přebytky ze sklizně cuket. Brambory, vrstvené společně s cuketou,…
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Nejprve si rozválíme těsto asi na 1 cm. Maso, které jsme marinovali v oleji s česnekem a v bylinkách, vyjmeme a zprudka opečeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…
Kuřecí řízek dvakrát podélně rozřízneme, ale nedokrojíme až do konce, aby držel pohromadě (viz. obrázek), osolíme, okořeníme. Spodní plátek poklademe rajčaty, bazalkou a…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nakrájíme taktéž. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, česnek, cibuli. Každou vrstvu osolíme a posypeme kořením…
Omáčka z pečeného lilku je lahodná a krémová varianta pro milovníky těstovin, kteří hledají něco nového a plného chutí. Pečený lilek dodává omáčce bohatou, kouřovou chuť…
Panenku naložíme den předem. Já použila svůj oblíbený sečuánský pepř.Pak rozložíme několik plátků šunky a položíme na ni špalíčky panenky. Omotáme šunkou a restujeme…
Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Sušenou šunku a rajčata nakrájíme na nudličky, šlavěj posekáme nebo necháme lístky vcelku, na tom…
Jednoduchý a přitom výrazně chutný recept, který skvěle využije sezónní cuketu. Kombinace česneku, rajčat, bazalky a šunky vytváří lahodné spojení, které potěší…
Panenka je část vepřového masa, která je jemná, méně tučná a v kuchyni velmi oblíbená. Připravte podle tohoto receptu slavnostní oběd inspirovaný středomořskými chutěmi…
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Oba filety osolíme, okořeníme, potřeme pestem, jeden poklademe nakrájenými sušenými rajčaty a lístky bylinek, položíme potřenými stranami na sebe a zabalíme do šunky.…
Toto jednoduché letní pohoštění připravíte během chvilky a navíc při přípravě využijete přebytky cukety. Na opečené tenké plátky cukety stačí položit proužky šunky,…
Meloun žlutý medový je sladší a voňavější bráška klasického vodního melounu. Nejsladší ze všech cukrových melounů je přitom skvělý v kombinaci s kvalitní sušenou šunkou…
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Rajčata rozpůlíme, vydlabeme, vnitřky osolíme, nasekáme do nich bazalku a vyložíme kousky sušené šunky.Nakonec vložíme do každé půlky uzenou třešničku mozzarely a…
Jídlem, které najdeme snad v každé restauraci, je oblíbené cordon bleu. Domácí verze s camembertem nabízí krémovější chuť a zajímavou obměnu klasiky. Hodí se k bramborám…
Velmi snadný recept na vydlabanou plněnou cuketu, do kterého spotřebujeme i vydlabané středy, takže žádná část cukety nepřijde nazmar. Kombinace rozdrobené nivy a sušené…
Máte rádi kysané zelí? Přichystejte z něj tyto výborné placičky ochucené uzeným sýrem a sušenou šunkou. Toto snadné smažené jídlo použijte jako přílohu k obědu, nebo jen…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Steakové žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit nebo je dáme volně upéct s naplněnými…
Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Hotové je scedíme a do horkých špaget vmícháme žervé, na kostičky pokrájenou šunku, avokádo a rajčata. Podle chuti osolíme a…
Listové těsto rozválíme do tenka (asi 3mm), nakrájíme na čtverce velikosti toastovače, polovinu jich poklademe šunkou a náplní ze směsi sýra, bazalky a pokrájených…