Kroupové "rizoto"
Recept ještě nebyl hodnocenRizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 182 kJ / 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 12,50 g |
| – nasycené | 5,00 g |
| – nenasycené | 7,50 g |
| –– mononenasycené | 2,50 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 2,00 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 2,50 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je…
Květák dáme povařit do osolené vody doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Kdo chce, může ho povařit na páře. Poté v míse rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo…
Recepty z jednoho pekáčku jsou skvělé - minimum nádobí a dokonalé propojení chutí díky pečení všech ingrediencí najednou. Šťavnaté kuřecí kapsy plněné sušenou šunkou a…
Nejprve si rozválíme těsto asi na 1 cm. Maso, které jsme marinovali v oleji s česnekem a v bylinkách, vyjmeme a zprudka opečeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na…
Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte (omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup, slibuji, že ho příště…
Panenka je část vepřového masa, která je jemná, méně tučná a v kuchyni velmi oblíbená. Připravte podle tohoto receptu slavnostní oběd inspirovaný středomořskými chutěmi…
Máte rádi kysané zelí? Přichystejte z něj tyto výborné placičky ochucené uzeným sýrem a sušenou šunkou. Toto snadné smažené jídlo použijte jako přílohu k obědu nebo jen…
Omáčka z pečeného lilku je lahodná a krémová varianta pro milovníky těstovin, kteří hledají něco nového a plného chutí. Pečený lilek dodává omáčce bohatou, kouřovou chuť…
Prsíčka rozkrojíme a naklapeme na plátek. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a poklademe plátky slaniny. Přidáme na proužky nakrájená rajčata a sýr. Zavineme a sepneme…
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na cca 6-ti…
Šťavnaté vepřové plátky v krémové omáčce patří mezi oblíbenou klasiku francouzské kuchyně. Jemně nasládlou chuť si zamilujete na první sousto. Ideální varianta pro…
Nenáročné masové rolky mohou být minutkovým obědem všedního dne. Zejména, pokud použijeme kuřecí maso, kterého příprava je snadná a rychlá. Do masa pak stačí zabalit sýr…
Květák rozkrájíme na drobné kousky a rozmixujeme. Přidáme pokrájený česnek, petrželku, šunku a strouhaný sýr. Klepneme žloutky a okořeníme. Nakonec přidáme mouku a sníh…
Panenku naložíme den předem. Já použila svůj oblíbený sečuánský pepř.Pak rozložíme několik plátků šunky a položíme na ni špalíčky panenky. Omotáme šunkou a restujeme…
Gnocchi, italská klasika, která se na jídelníčku objevuje stále častěji. Uvařené bramborové gnocchi, zapečené s restovanými kuřecími medailonky, smetanou a třemi druhy…
Jednohubky patří mezi klasiku občerstvení na nejen slavnostní chvíle. Připravit si je můžete třeba s chutí uzeného lososa, kterého doplní kopr a červená cibulka nebo se…
Salát omyjeme, důkladně osušíme, lístky roztrháme a rozdělíme na talíře. Jemně osolíme a opepříme.Srdíčka artyčoků necháme okapat a přidáme k salátu. Šunku svineme do…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Tento plát už prodávají takhle vyválený, takže příprava je velice jednoduchá.Plát rozprostřeme a vložíme na něj šunku. Poklademe i rajčátka nakrájená na plátky a rukoly…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Připravíme mixér a vložíme do něho listy špenátu, zalijeme olejem, přidáme sýr, sůl, pepř, kešu, česnek a limetkovou šťávu.…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek nakrájíme taktéž. Do zapékací mísy vrstvíme brambory, česnek, cibuli. Každou vrstvu osolíme a posypeme kořením…
Toto jednoduché letní pohoštění připravíte během chvilky a navíc při přípravě využijete přebytky cukety. Na opečené tenké plátky cukety stačí položit proužky šunky,…
Nadívaná masa patří bezesporu ke slavnostním obědům. V tomto receptu najdete návod na plněné hovězí maso, konkrétně jeho hrudní části. Proříznutý otvor naplníte směsí…