Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny)

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

2 porce Těstoviny 42 názorů

Suroviny

1 větší lilek
2 jarní cibulky
pár plátků sušené šunky ( lze vynechat)
hrst sušených rajčat naložených v oleji
2-3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů a upečeme dohněda.

  2. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.

  3. Ná pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.

Poznámka

Podáváme s těstovinami.

Ostatní moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 154 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny)

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Ronja-h:I bez šunky člověk je živ :-D Ale s ní je to taky super. Díky za vyzkoušení a zprávu:-K

    Odpovědět

  • Ronja-h Ronja-h(neregistrovaný)

    Včera jsem uvařila (bez šunky) a dala si to se špagetami, dnes zbytek s rýžovými nudlemi - moooc dobré, děkuji za recept :yes::-p

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    1974andrea:Jj,moc jsem si pochutnala :-) Co se týče fotek,konečně se mi začínají dařit a líbit - mám tu totiž úžasné učitele,od kterých se mohu učit ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    dexulka:A byla to správná volba, jak píšeš;-) Díky moc za nádherné fotky a hlavně jsem ráda, že ses nechala inspirovat, díky;-):-K

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Chtěla jsem dělat těstoviny carbonara,ale nakonec jsem se rozhodla pro tento recept.Trouba byla rozpálená na chlebík,tak jsem tam přihodila ten lilek :-) Vyškvařila jsem na tenké nudličky anglickou,přidala cibuli i cibulku a sušená rajčata (ty jsem musela spařit,nemám nakládaná a jsou dost vysušená).Přihodila česnek a podusila.Na závěr jsem přidala sekaný medvědí česnek a bazalku.Sypala jsem parmezánem a pecorinem a bylo to moooc dobré :-p Posílám bod :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Koukám, že víno už máš otevřený:-D. Nadi, krásná práce, jsem ráda, že ti to taky chutnalo, díky:-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: Jana Remková měla pravdu, je vynikající:-!:yes::yes:
    děkuju za skvělý recept, Adrejko, a posílám foto... bod už byl poslán dááávno:-D;-)
    P.S. jo, to bych nebyla já, abych něco "nezbabicovala":-D místo vody jsem tam dala suché bíué.. víno, samože:-D;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    petram:Petruško, díky za fotečky a jsem ráda, že chutnalo;-):-K

    Odpovědět

  • petram petram

    Recept jsem si trochu upravila, vynechala šunku a použila čerstvá cherry rajčátka. Omáčka je moc dobrá. :-):yes:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Tak jsem recept dneska zrealizovala. Recept je moc dobrý. Jen jsem ho trochu pozměnila- vynechala jsem bazalku, nemáme jí rádi. Přidala jsem trošku cukru na zvýraznění chuti a citrónu. Doporučuji k vyzkoušení.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Coleta:Necháváš ho vypotit a nakrájíš na mřížku?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Coleta: Zkus péct na nižší teplotu. Když je vysoká teplota, moc rychle se rozpíná a může bouchat. Při nižší teplotě stačí i jen propíchanej jehlicí. Peče se o něco déle, ale je to bezpečnější. Já ho peču jako brambory, maximálně na 210°C :-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Minule jsem myla celou troubu, tak třaba byl nějakej divokej...:-):-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Coleta:Fakt bouchá?:-O Tak to se mi nikdy nestalo

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Andrejko, zálivka dobrý, ale přišla mi trochu hustší. Já dala míň oleje, ale dobrá byla, to jo :-) Tohle musím, ale o víkendu vyzkoušet. Jen mi ten lilek rád bouchá v troubě , i když je rozkrojen :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: omáčka z lilku lilek s těstovinami lilek těstoviny lilek omáčka lilek a těstoviny testoviny lilek pečený lilek recepty lilek cuketa testoviny lilek na těstoviny omáčka z pečených lilků lilek špagety těstoviny s lilkem pečený lilek s těstovinami těstoviny a lilek lilek na špagety omáčka lilek omacka z lilku na spagety lilek a špagety lilek těstoviny recept peceny lilek

Zapomněl/a jsem heslo