Polentové jednohubky
Recept ještě nebyl hodnocenMáslem vymažte důlky ve formě na mufiny, mufiny nebo hlubší plech o velikosti cca 15x20 cm. Dejte vařit 400 ml osolené vody, stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 904 kJ / 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máslem vymažte důlky ve formě na mufiny, mufiny nebo hlubší plech o velikosti cca 15x20 cm. Dejte vařit 400 ml osolené vody, stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu…
Vychutnejte si ráno tuto klasickou snídani - pečený plátek anglického muffinu podávaný s do křupava orestovanou parmskou šunkou, ztraceným vejcem, to vše přelité…
Fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a prudce schladíme ledovou vodou. Šunku a rajčata nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky. Těsto zlehka vyválíme…
Carpaccio je oblíbený italský pokrm. Kromě klasické verze z hovězího masa můžeme vyzkoušet i tuto variantu, kterou připravíme z parmské šunky a podáváme s plátky žlutého…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli omyjeme a…
Směs salátů propláchneme, kuřecí filety nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a velmi pomalu smažíme na oleji. Až jsou kousky měkké,…
suroviny narájíme na kostičky nebo plátky, já to střídám, ať všechny nevypadají stejně a ozdobíme talíř
Pizza Parma, jak název napovídá, staví na parmské šunce. Věděli jste ale, že ta se přidává až na upečenou pizzu spolu s rukolou, rajčátky a parmezánem? Bez olivového…
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory zbavíme slupky a nastrouháme je na jemno. Dáme na vál, přidáme vajíčko, žloutek, mouku, krupičku, osolíme a…
Těstoviny uvaříme al dente dle návodu. Připravíme základ na bešamelovou omáčku (ovšem bez vyváření cibule, hřebíčku a bobkového listu): rozpustíme máslo, přidáme…
Oloupané (můžou být i neoloupané) a čisté brambory dáme vařit do slané vody na 10-30 minut (podle velikosti brambor) dokud nebudou měkké. Zatím si vymažeme pečící mísu…
Špagety s masovou směsí jsou prototypem jednoduchého a chutného pokrmu. Vyberte svou oblíbenou značku špaget, uvařte je a k nim připravte směs, ve které najdete kromě…
Dokonalá kombinace jemnosti a sytosti, která potěší každého milovníka zeleniny a sýra. Lilky, při pečení krásně zkaramelizují, zatímco rozpuštěný hermelín jim dodá…
Nejprve si dáme vařit oloupané brambory. Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Kotlety…
Smetanu zahřejte, přidejte jemně strouhaný sýr, nechte rozpustit, odstavte z plotny a po chvíli vmíchejte žloutek, aby se nesrazil. Po úplném vychladnutí zmrazte ve…
Lilek nakrájíme na tenčí plátky podél, zlehka osolíme a necháme vypotit, pak osušíme papírovou utěrkou.Na lilek položíme plátek slaniny a na kraj kousek sýra (tentokrát…
Plátok šunky položíme na pracovnú dosku, kolmo na neho položíme druhý plátok šunky a tým nám vznikne kríž. Do stredu tohto kríža dáme plátok gorgonzoly, nadrobno…
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a iba ho rozpučíme plochou stranou noža. Hokkaido tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a vlásočky a nakrájame ju na…
Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích. Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou. Natřeme na maso a…
Plátky masa lehce naklepeme a nařízneme na okrajích.Asi 4 lžíce olivového oleje promícháme s nakládací směsí Křehké maso, česnekem a petrželkou.Natřeme na maso a necháme…
Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Jako první jsem udělala kvásek. V hrnku jsem smíchala trochu vlažné vody, droždí, špetku cukru a dvě lžíce hladké mouky. Kvásek jsem nechala vzejít na teplém místě.Do…
1/ Utřeme si oba druhy sýrů se špetkou feferonového krému a zamícháme. Současně vsypeme do této směsi nasekanou pažitku. 2/ Plátky šunky rozložíme těsně vedle sebe na…
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Koláč z cukety je úžasně vláčný a lehce nadýchaný, přitom tak snadný. Nejlepší je z mladé cukety, starší se musí předem upravit
Jarní polévka yayla çorbası: Lahodná turecká specialita si vás získá svěží mátovou chutí a vůní i neobvyklou ingrediencí