Panzerotti

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut + kynutí 12 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut + kynutí 12 názorů

Suroviny 4 porce

Těsto:
500 g hladké mouky
10 g čerstvého (3 g sušeného) droždí
270-280 g vody (část vody můžeme nahradit trochou bílého vína)
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
10 g soli
olej na smažení
Náplň 1:
rajčatová omáčka sugo
mozzarella
oregano
Náplň 2:
loupaná sterilovaná rajčata
sušená šunka
bazalka
mozzarella
lze určitě vymyslet i jiné náplně

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout (pomohla mi pekárna).

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na kousky po asi 80 g a každý zakulatíme na bochánek.

  3. Po opětovném vykynutí postupně rozvalujeme na tenčí kruh, naplníme, přehneme na kapsu, okraj stiskneme vidličkou, necháme ještě chvíli kynout a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran.

  4. Smažíme zvolna, aby se těsto dobře propeklo.

Poznámka od kuchařky

Navrchu křupavé, uvnitř šťavnaté. Není to úplně bezpracné, ale stojí to za námahu - je to bašta. Zkuste :)

Podle videa: https://www.youtube.com/watch?v=Zmk3QK_4Yac

Komentáře k receptu Panzerotti