Bramborákové celozrnné bagety

cathleen Kuchařka:

4 kusy asi po 290g Domácí pekárna 56 názorů

533

Suroviny

150 g vody
200 g syrovátky
2 lžičky cukru
25 g droždí
200 g pšeničné celozrnné mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
260 g hladké mouky
2 lžičky soli
50-60 g bramboráku v prášku
70 g olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto.

  2. Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.

  3. Necháme nakynout na plechu, potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Na pečení baget používám bagetové plechy s nepřilnavým povrchem. Není to nutnost, ale jako pomocník jsou vynikající.

Podrží těsto a dají mu požadovaný tvar, nemusí se vymazávat a přesto z nich bagetky krásně sjedou a pokud se plech ušpiní (třeba vajíčkem), stačí ho otřít hadříkem.

Zároveň se na nich bagetky pečou jakoby odspodu, takže pak mají kůrku ze všech stran.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborákové celozrnné bagety

  • dexulka dexulka

    cathleen,magdalenka: Děkuji vám oběma za pochvalu,moc si jí cením :-8 Vy máte obě také velmi povedené obrázky a výtvory a především své recepty,na což jsem já krátká ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-O jak malované! :yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    dexulka:máš ich ukážkové...:yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Díky za další variantu na bagetky,chutnalo nám :-p

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Bagety nám moc chutnaly;-)přidávám foto:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-))Iri , děkuju za pochvalu (marcelce taky!) a fotku:-K

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Dnes jsem u Irči(Irena70)ochutnala bagety a byly výborné:yes:Irčo no konečně budeš vkládat fotky;-):-K

    Odpovědět

  • Irena70 Irena70

    dělala jsem už několikrát jsou moc dobré

    Odpovědět

  • KocourLucifer KocourLucifer

    Vypadá velmi zdařile, místo Římslého hrnce na chleba,
    namáčíme květináč ( Taky to nemá chybku)[Punkt je tam]

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, prubni:yes: Dělávám tam i rýžový nákyp, nepřipaluje se a taky jsem v tom pekla tvarohovou buchtu, mrknu, jestli tady takový recept už není a když ne, tak upeču a přidám, fotku nemám, tak až budu mít. Mám víc receptů pro římský hrnec, ale nemám fotky.:-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To by mě nikdy nenapadlo, péct chleba v římském hrnci...:-O
    Přemýšlím, že bych to mohla prubnout :yes:, každopádně ukládám...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Cathleen,:-8:-8:-8 díky, ale nebýt tvého receptu, není chleba. Jinak chleba v římáku občas peču a dá se využít na tzv. jídla z jednoho hrnce. Dolů brambory, zelenina, maso, dát do trouby a nemusím si toho všímat a hlídat. Dá se vařit dietně bez tuku, kdo chce pak nahoře mít kůrčičku, v poslední fázi pečení hrnec odklopí. Iljušo, já myslím, že bys římák využila:yes: A Miruš, jestli vyzkoušíš chlebík, tak myslím, že budeš taky spokojená. Těsto nech v něm vykynout jen trochu méně, než normálně, když se vkládá do vyhřáté trouby. Bude totiž ještě kynout dále v troubě, než se zapeče. V prvním příspěvku jsem to nenapsala přesně. Tady na topkách mám ještě jednu fotku chleba pečeném v římáku, je to třetí foto, mrkni tady;-)http://www.toprecepty.cz/recept/655-chleb-z-recept... Tak ať se podaří:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    mohu říci, že mám doma všelijaké kuchyňské "vymoženosti" ale římský hrnec ne :-(
    Merylas - ty jsi mne tím krásným chlebem tak nalákala, hlavně, když si představím, že je chleba vlastně díky namočení hrnce vlhký, že si asi "napíšu Ježíškovi" od dáreček. :-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-) už jsem fotečky chválila:-) a teď jdu to samé udělat s fotkami od Merylas:-).Nejen bagety,ale i chléb jsou moc pěkné:yes: a protože mám taky "římana" a protože jsem ženská zvědavá a ochotná zkusit "téměř" vše;-):-D,tak do toho určitě půjdu.Merylas,díky za motivaci:-).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-OTéééda, Maruško....!!! Smekám!:yes::-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bagety kečup domácí recept domácí výroba tvarohu výroba domácího tvarohu plech na bagety celozrnné bagety celozrnna bageta recept výroba tvarohu doma recept na vyrobu tvarohu plech na pečení baget celozrnné pečivo recepty plech na pečení baget těstoviny se špenátem celozrnná bageta langoše těsto recept bagety z domácí pekárny recept na bagety pečení baget syrovátka recepty výroba tvarohu

Zapomněl/a jsem heslo