Bramborákové celozrnné bagety

cathleen Kuchařka:

4 kusy asi po 290g Domácí pekárna 56 názorů

533

Suroviny

150 g vody
200 g syrovátky
2 lžičky cukru
25 g droždí
200 g pšeničné celozrnné mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
260 g hladké mouky
2 lžičky soli
50-60 g bramboráku v prášku
70 g olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto.

  2. Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.

  3. Necháme nakynout na plechu, potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka

Na pečení baget používám bagetové plechy s nepřilnavým povrchem. Není to nutnost, ale jako pomocník jsou vynikající.

Podrží těsto a dají mu požadovaný tvar, nemusí se vymazávat a přesto z nich bagetky krásně sjedou a pokud se plech ušpiní (třeba vajíčkem), stačí ho otřít hadříkem.

Zároveň se na nich bagetky pečou jakoby odspodu, takže pak mají kůrku ze všech stran.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborákové celozrnné bagety

  • dexulka dexulka

    cathleen,magdalenka: Děkuji vám oběma za pochvalu,moc si jí cením :-8 Vy máte obě také velmi povedené obrázky a výtvory a především své recepty,na což jsem já krátká ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    dexulka: :-O jak malované! :yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    dexulka:máš ich ukážkové...:yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Díky za další variantu na bagetky,chutnalo nám :-p

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Bagety nám moc chutnaly;-)přidávám foto:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-))Iri , děkuju za pochvalu (marcelce taky!) a fotku:-K

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Dnes jsem u Irči(Irena70)ochutnala bagety a byly výborné:yes:Irčo no konečně budeš vkládat fotky;-):-K

    Odpovědět

  • Irena70 Irena70

    dělala jsem už několikrát jsou moc dobré

    Odpovědět

  • KocourLucifer KocourLucifer

    Vypadá velmi zdařile, místo Římslého hrnce na chleba,
    namáčíme květináč ( Taky to nemá chybku)[Punkt je tam]

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, prubni:yes: Dělávám tam i rýžový nákyp, nepřipaluje se a taky jsem v tom pekla tvarohovou buchtu, mrknu, jestli tady takový recept už není a když ne, tak upeču a přidám, fotku nemám, tak až budu mít. Mám víc receptů pro římský hrnec, ale nemám fotky.:-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To by mě nikdy nenapadlo, péct chleba v římském hrnci...:-O
    Přemýšlím, že bych to mohla prubnout :yes:, každopádně ukládám...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Cathleen,:-8:-8:-8 díky, ale nebýt tvého receptu, není chleba. Jinak chleba v římáku občas peču a dá se využít na tzv. jídla z jednoho hrnce. Dolů brambory, zelenina, maso, dát do trouby a nemusím si toho všímat a hlídat. Dá se vařit dietně bez tuku, kdo chce pak nahoře mít kůrčičku, v poslední fázi pečení hrnec odklopí. Iljušo, já myslím, že bys římák využila:yes: A Miruš, jestli vyzkoušíš chlebík, tak myslím, že budeš taky spokojená. Těsto nech v něm vykynout jen trochu méně, než normálně, když se vkládá do vyhřáté trouby. Bude totiž ještě kynout dále v troubě, než se zapeče. V prvním příspěvku jsem to nenapsala přesně. Tady na topkách mám ještě jednu fotku chleba pečeném v římáku, je to třetí foto, mrkni tady;-)http://www.toprecepty.cz/recept/655-chleb-z-recept... Tak ať se podaří:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    mohu říci, že mám doma všelijaké kuchyňské "vymoženosti" ale římský hrnec ne :-(
    Merylas - ty jsi mne tím krásným chlebem tak nalákala, hlavně, když si představím, že je chleba vlastně díky namočení hrnce vlhký, že si asi "napíšu Ježíškovi" od dáreček. :-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Cathleen:-) už jsem fotečky chválila:-) a teď jdu to samé udělat s fotkami od Merylas:-).Nejen bagety,ale i chléb jsou moc pěkné:yes: a protože mám taky "římana" a protože jsem ženská zvědavá a ochotná zkusit "téměř" vše;-):-D,tak do toho určitě půjdu.Merylas,díky za motivaci:-).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-OTéééda, Maruško....!!! Smekám!:yes::-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo