

Bramborákové celozrnné bagety
Suroviny 4 kusy asi po 290g
- 150 g vody
- 200 g syrovátky
- 2 lžičky cukru
- 25 g droždí
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 260 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 50-60 g bramboráku v prášku
- 70 g olivového oleje
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto.
Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.
Necháme nakynout na plechu, potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Na pečení baget používám bagetové plechy s nepřilnavým povrchem. Není to nutnost, ale jako pomocník jsou vynikající.
Podrží těsto a dají mu požadovaný tvar, nemusí se vymazávat a přesto z nich bagetky krásně sjedou a pokud se plech ušpiní (třeba vajíčkem), stačí ho otřít hadříkem.
Zároveň se na nich bagetky pečou jakoby odspodu, takže pak mají kůrku ze všech stran.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborákové celozrnné bagety
-
cathleen,magdalenka: Děkuji vám oběma za pochvalu,moc si jí cením
Vy máte obě také velmi povedené obrázky a výtvory a především své recepty,na což jsem já krátká
-
dexulka:
jak malované!
-
dexulka:máš ich ukážkové...
-
Díky za další variantu na bagetky,chutnalo nám
-
Bagety nám moc chutnaly
přidávám foto
-
Iri , děkuju za pochvalu (marcelce taky!) a fotku
-
Dnes jsem u Irči(Irena70)ochutnala bagety a byly výborné
Irčo no konečně budeš vkládat fotky
-
dělala jsem už několikrát jsou moc dobré
-
Vypadá velmi zdařile, místo Římslého hrnce na chleba,
namáčíme květináč ( Taky to nemá chybku)[Punkt je tam] -
Eli, prubni
Dělávám tam i rýžový nákyp, nepřipaluje se a taky jsem v tom pekla tvarohovou buchtu, mrknu, jestli tady takový recept už není a když ne, tak upeču a přidám, fotku nemám, tak až budu mít. Mám víc receptů pro římský hrnec, ale nemám fotky.
-
To by mě nikdy nenapadlo, péct chleba v římském hrnci...
Přemýšlím, že bych to mohla prubnout, každopádně ukládám...
-
Cathleen,
díky, ale nebýt tvého receptu, není chleba. Jinak chleba v římáku občas peču a dá se využít na tzv. jídla z jednoho hrnce. Dolů brambory, zelenina, maso, dát do trouby a nemusím si toho všímat a hlídat. Dá se vařit dietně bez tuku, kdo chce pak nahoře mít kůrčičku, v poslední fázi pečení hrnec odklopí. Iljušo, já myslím, že bys římák využila
A Miruš, jestli vyzkoušíš chlebík, tak myslím, že budeš taky spokojená. Těsto nech v něm vykynout jen trochu méně, než normálně, když se vkládá do vyhřáté trouby. Bude totiž ještě kynout dále v troubě, než se zapeče. V prvním příspěvku jsem to nenapsala přesně. Tady na topkách mám ještě jednu fotku chleba pečeném v římáku, je to třetí foto, mrkni tady
http://www.toprecepty.cz/recept/655-chleb-z-recept... Tak ať se podaří
-
mohu říci, že mám doma všelijaké kuchyňské "vymoženosti" ale římský hrnec ne
Merylas - ty jsi mne tím krásným chlebem tak nalákala, hlavně, když si představím, že je chleba vlastně díky namočení hrnce vlhký, že si asi "napíšu Ježíškovi" od dáreček. -
Cathleen
už jsem fotečky chválila
a teď jdu to samé udělat s fotkami od Merylas
.Nejen bagety,ale i chléb jsou moc pěkné
a protože mám taky "římana" a protože jsem ženská zvědavá a ochotná zkusit "téměř" vše
,tak do toho určitě půjdu.Merylas,díky za motivaci
.
-
Téééda, Maruško....!!! Smekám!