Zapečené fazolové lusky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 3 porce Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

300 g fazolových lusků
40 g másla
30 g cibule
50 g strouhaného ementálu nebo 3 kolečka olomouckých tvarůžků
1 lžička mleté sušené papriky sladké
3 vajíčka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut.

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme.

  3. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme papriku, nastrouhaný sýr, nebo tvarůžky.

  4. Vše nalijeme na fazolové lusky a ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova.
    Podáváme s vařeným bramborem, nebo jen se zeleninou.

Poznámka

Zdroj-ústřižek z časopisu z roku 1948-název bohužel nevidím, jen srpen 1948

Já jsem si toto skvělé jídlo udělala s tavrůžky a moc jsem si pochutnala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené fazolové lusky

Tématické fráze: zapečené fazolky jak připravit fazolové lusky zelené fazolové lusky zapékané zapékané fazolové lusky fazolové lusky recepty fazolové lusky na másle fazolové lusky v troubě zapečené lusky fazolove lusky recept recepty z fazolových lusků pečené fazolové lusky fazolky zapečené zapékané fazolky recepty na fazolové lusky fazolové lusky fazolove lusky zapekane recept na fazolové lusky fazolky recept fazole lusky recept fazolové lusky s tvaružky

Zapomněl/a jsem heslo