Carpaccio z pečené červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenVyužijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa ochotně přijímá rozmanité chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou, je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 029 kJ / 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 13,00 g |
| – nenasycené | 6,50 g |
| –– mononenasycené | 5,50 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,00 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 1,50 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa ochotně přijímá rozmanité chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou, je…
Řepa je plná vitamínů a navíc díky své krásné barvě dodá jídlu pěkný vzhled. Doplňte ji slaným sýrem feta, jednoduchou zálivkou z nasládlého balzamikového octa, svěžím…
Recepty z jednoho hrnce nebo pekáče patří k těm nejoblíbenějším. Příprava bývá jednoduchá a rychlá, navíc po ní nezůstane hromada špinavého nádobí. Gnocchi zapečené se…
Papriky nemusíme nalézt na stole jen v tradiční úpravě s omáčkou. Zkuste letní vymazlenou verzi plněných a poté zapečených paprik. Náplň z šunky sýra a bylinek je lehce…
Lehký, chutný a výživný salát můžete připravit jak na oběd, tak na večeři. Zeleninu krájíme na větší kousky, to je pro něj typické. Zralá sladká zelenina je základ pro…
Lehký a zdravý pokrm z pečené dýně, kuskusu, špenátu a sušených rajčat potěší nejen vegetariány. Sýr feta a bylinky doplňují jeho plnou chuť a vůni, takže je ideální…
Tradiční gyros, osvěžující tzatziki, autentický řecký salát plný čerstvé zeleniny a křupavá pita – to vše dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci chutí, která vás…
Do misky dáme plátky rajčat, přidáme plátky šalotky, přidáme 100 g Fety, na proužky nakrájenou papriku. Posypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby…
Vařenou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Ochutnáme, osolíme a dochutíme balsamic octem, olivovým olejem a citronovou štávou. Necháme 10 minut proležet a…
Smícháme fetu s oregánem, česnekem, pokrájeným rajčetem a trochou olivového oleje. Vše rozmačkáme vidličkou.Připravíme pekáček jemně vymazaným olivovým olejem. Papriky…
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají.…
Závan léta vám přinese tento lahodný pokrm, inspirovaný řeckou kuchyní. Bifteki z mletého masa pečené na bramborách jsou snadné na přípravu a pochutná si celá rodina. Na…
Burek z rýžového papíru je skvělou volbou, když potřebujeme něco jednoduchého, rychlého a zároveň lehčího než je jeho klasická verze. Náplň ze špenátu, tvarohu a fety je…
Salát z quinoy s pečenou dýní a fetou je lehký a výživný pokrm. Quinoa dodává bílkoviny a vlákninu, zatímco dýně, feta, semínka a hořčičná zálivka vytvářejí lahodnou…
Vyzkoušejte omáčku na špagety z mletého masa, lilku a cukety, ochucenou bylinkami a česnekem. Pikantní chuť směsi dodají papričky jalapeňos. Sýr feta, kterým posypeme…
Quinou několikrát propláchneme a uvaříme ji v mírně osolené vodě doměkka.Do uvařené quinoi vmícháme na kostičky nakrájenou červenou papriku, avokádo a kukuřici.Vše…
Sladké muffiny vám už nechutnají a přesto by jste rádi upekli tyto kouzelné malé dortíčky? Vyzkoušejte slanou variantu, do které přidáte orestovaný listový špenát…
Vločky promícháme s vejcem, osolíme a přidáme bylinky. Necháme chvíli odstát. Troubu rozehřejeme na 180°. Na plech dáme pečící papír a mokrýma rukama vytvoříme placičky…
Těstoviny spolu s oloupaným česnekem uvaříme v osolené vodě, vaříme al dente a poté prolijeme studenou vodou, abychom zastavili bod varu a těstoviny nebyly v salátu…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Bulgur připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Řapíky celeru a ředkvičky jemně nakrájíme. Bylinky nastříháme najemno. K bulguru přidáme olej, osolíme, opepříme a…
Adžabsandál je tradiční gruzínská pochoutka, která osloví všechny milovníky zeleninových specialit a výrazných chutí. Tento chutný a voňavý pokrm se připravuje z…
Překvapte své hosty zdravým pohoštěním. Tento nápaditý koláč nepotřebuje ani špetku mouky. Jemný rýžový základ z vajec a sýru nese vrstvu nastrouhané mrkve a tenkých…
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek (asi dvě minuty), přidáme špenátové lístky a necháme je zavadnout. Osolíme, odpaříme veškerou tekutinu…