Bujurdi z rajčat

efka.ch Kuchař: efka.ch

Doba přípravy: 20 min. 2 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

4 vyzrálá velká rajčata
100 - 150 g fety (sýr balkánského typu, ale z ovčího mléka)
oregáno
chilli
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na větší kostky a vložíme do dvou menších zapékacích misek (jedna miska - porce pro jednoho).

  2. Rajčata mírně opepříme, trošinku osolíme, (pozor, sýr je také slaný), okořeníme sušeným oregánem a trochou chilli. Vydatně zakápneme kvalitním olivovým olejem a zamícháme. Nahoru nahrubo nadrolíme fetu a ještě trošku zastříkneme olejem.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéct asi 10 minut.

  4. Podáváme teplé s pečivem.

Poznámka

Tento recept jsem odkoukala v řecké restauraci v Porubském zámku v Ostravě a nazvala jsem ho dle názvu v jídelním lístku. Určitě stojí za to vyzkoušet. Výborné jako předkrm nebo letní včeře s lehkým suchým bílým vínem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bujurdi z rajčat

Tématické fráze: bujurdi jidla z rajcat bujurdy jidlo z rajčat bujurdi recept řecké bujurdi recept bujurdi miska na rajčata předkrm z rajčat předkrmy z rajčat recke bujurdy recept na bujurdi řecká restaurace v ostravě vyborna jidla z rajcat teple pokrmy z rajcat výborné předkrmy rajčata recepty jídla s rajčat předkrmy s rajčaty bujurdi recepty