Balkán na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenBalkánský sýr vyjmeme z nálevu a dáme cca na hodinu do čisté vody, poté vodu slijeme a zopakujeme ještě jednou. Komu nevadí slanost sýru, může tuto fázi vynechat. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Balkánský sýr vyjmeme z nálevu a dáme cca na hodinu do čisté vody, poté vodu slijeme a zopakujeme ještě jednou. Komu nevadí slanost sýru, může tuto fázi vynechat. Pak…
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pak jí smícháme s octem, olejem a prolisovaným česnekem a dáme do chladu alespon na 2 hodiny uležet. Pak servírujeme …
Smícháme fetu s oregánem, česnekem, pokrájeným rajčetem a trochou olivového oleje. Vše rozmačkáme vidličkou.Připravíme pekáček jemně vymazaným olivovým olejem. Papriky…
Čočku slijeme, dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme balsamicový ocet, šťávu z citronu, promícháme a vypneme. Tofu, oloupanou okurku a sýr Feta pokrájíme na kostky.…
1. Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu,nasekáme na velejemno. Z něj a dalších, výše uvedených surovin (krom másla) uhněteme těsto. Množtví vody neuvádím…
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce osolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Předehřejeme troubu na 200 °C. V misce rozmícháme mouku s vodou,…
Bagetu podélně rozpůlíme. Lehce zakápneme olejem a dáme do vyhřáté trouby zapéct do křupava.Sýr a rajčata nakrájíme na cca 0,5 cm plátky. Dáme prohřát na grilovací nebo…
Nejprve si připravíme salsu - nadrobno pokrájíme všechny suroviny (kdo chce klasickou salsu, vynechá fetu) a dáme do mixéru. Rozmělníme na kaši. Dáme vychladit. …
Nejprve s předstihem namočíme zrna pšenice do vody (alespoň na 2 hodiny) a naložíme sýr. Marinádu připravíme z oleje, prolisovaného česneku, drobně pokrájené bazalky a…
Vmíchejte droždí do vlažné vody, do mísy dejte vařenou nastrouhanou bramboru, sůl a mouku. Zpracujte v hladké, lesklé a porézní těsto. Nechte kynout 35-40 minut. Poté…
Pórek a houby orestujeme na oleji. Vypneme sporák a přidáme nastrouhané brambory, oba sýry, vejce a koření. Promícháme. Listové těsto rozválíme na ovál silný asi tři…
Sušenou šunku natrháme na menší kousky, osmahneme na rozpálené pánvi dokřupava a necháme vychladnout. Zeleninu očistíme a pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, přidáme…
Jáhly uvaříme dle návodu doměkka. Sušená rajčata pokrájíme na kousky, feta sýr a papriky na kostičky. Vše přendáme do mísy a zamícháme.Rozdrcené koření smícháme s…
Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků) tak…
Z kuracích stehien odstránime kožu a na 1 hodinu ich naložíme do marinády s jednou prelisovanou hlavičkou cesnaku, dijonskou horčicou, sójovou omáčkou a cukrom. Ošúpané…
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Bulgur připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Řapíky celeru a ředkvičky jemně nakrájíme. Bylinky nastříháme najemno. K bulguru přidáme olej, osolíme, opepříme a…
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají.…
Sýr feta, pocházející z Řecka, se vyznačuje svojí typickou slanou a lehce nakyslou chutí. Využití tak najde jak ve studené, tak i teplé kuchyni. Připravte z něj třeba…
Do mixéru vhodíme opraný špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě,…
Bulgur je velmi výživný a je snadné ho připravit. Proto by zasloužil více prostoru v našem jídelníčku. Ochutnejte ho s medovou zálivkou, opraženými pekanovými ořechy a…
Klasické italské rizoto inspirovalo k mnoha různým variacím. Připravit ho můžeme i v troubě, což nám ušetří čas v kuchyni. Do upečeného rizota pak stačí vmíchat máslo,…
Z tenkých plátků červené řepy připravíme bezmasou variantu carpaccia. Výraznou zeleninu doplní lněná semínka, lahodný sýr řeckého původu feta a lístky rukoly. Pro…