Řecká omeleta
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu a žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a orestujeme je s kukuřicí cca 5 minut na olivovém oleji.Olejem vymažeme zapékací formu.V misce důkladně rozmícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu a žampiony nakrájíme na kousky, osolíme a orestujeme je s kukuřicí cca 5 minut na olivovém oleji.Olejem vymažeme zapékací formu.V misce důkladně rozmícháme…
Všechno odejte do mísy, umixujte tyčovým mixérem v míse a ochutnejte!
alespoň několik hodin předem dáme do misky olivový olej s dostatečným množstvím bylinkového koření a naložíme do toho sýr. cibuli pokrájíme na kolečka nebo půlkolečka.…
Fetu rozdrobíme, mozzarellu natrháme na malé kousky, parmezán nastrouháme. Oloupané omyté brambory nakrájíme na tenčí plátky.Formu důkladně vymažeme máslem, dno…
Cukety podélně rozkrojíme a vnitřky vydlabeme, aby vznikly lodičky.Dužinu z cuket posekáme na drobno a dáme do misky (já nepoužil všechnu, cca 1 menší hrst jsem odebral)…
Letní počasí s sebou nese poznávání cizích krajů i jídelníčků. Jídla řecké kuchyně jsou natolik úžasná, že stojí za to je zkusit připravit i u nás. Rýže po řecku není…
Tento tradiční řecký koláč známý také jako spanakopita, je lahodný a aromatický pokrm, který kombinuje křupavé listové těsto s bohatou náplní z čerstvého špenátu, sýra…
Klasické italské rizoto inspirovalo k mnoha různým variacím. Připravit ho můžeme i v troubě, což nám ušetří čas v kuchyni. Do upečeného rizota pak stačí vmíchat máslo,…
Quinou uvaříme podle návodu a dáme zchladit.Smícháme dresink z oleje, octa a oregana a trochu osolíme.3) Nakrájenou zeleninu dáme do mísy, přidáme zchladlou quinou,…
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek (asi dvě minuty), přidáme špenátové lístky a necháme je zavadnout. Osolíme, odpaříme veškerou tekutinu…
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu…
Na kosticky nakrajenou cibuli zpenime na lzici oleje ve vetsim kastrolu. Pridame na drobnejsi kousky rozebrany syrovy kvetak a opekame asi pet minut. Pridame pepr a…
Vychlazený meloun a sýr feta nakrájejte na kostičky o hraně asi dva centimetry. Vhoďte do mísy, přidejte upražené posekané oříšky, olej a větší množství černého pepře…
Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné je nastrouháme na jemném struhadle a pak necháme zcela vychladnout. Na náplň oloupeme a jemně pokrájíme cibuli, kterou lehce…
Rajčata omyjeme a zbavíme seminek. Dužinu pokrájíme na kostičky a dáme do síta, aby odkapala veškerá tekutina. Pak dáme do mísy, přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně…
Pekne meno, sandwich princeznej a super jednoduchy - vyborny domaci recept z Bulharska,kazdy ho robi trochu inac podla seba , ci prida paradajku alebo extra korenie. V…
Pekne meno, sandwich princeznej a super jednoduchy - vyborny domaci recept z Bulharska,kazdy ho robi trochu inac podla seba , ci prida paradajku alebo extra korenie. V…
Vařenou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Ochutnáme, osolíme a dochutíme balsamic octem, olivovým olejem a citronovou štávou. Necháme 10 minut proležet a…
Dejte mouku do větší mísy. V druhé míse rozšlehejte vajíčka s mátou, citronovou kůrou, sodou a jogurtem. Přilejte k mouce a dobře spolu promíchejte. Mátu a citronovou…
Pórek a houby orestujeme na oleji. Vypneme sporák a přidáme nastrouhané brambory, oba sýry, vejce a koření. Promícháme. Listové těsto rozválíme na ovál silný asi tři…
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Poté těsto vyklopím do…
Papriky, rajčata a salátovou okurku si nakrájíme tak, jak je každý zvyklý a jak se nám to nejlépe líbí. Řízečky naklepeme, osolíme, můžeme potřít česnekem a obalíme v…
V misce smíchané maso, vejce, nakrájený špenát a na kostky krájený feta sýr, osolte, opepřete, očesnekujte (dle chuti) a rukou hněťte. Následně uhněťte menší koule,…
Meruňky naložíme na 15 minut do alkoholu, pak je osušíme a naplníme střídavě kostičkami fety a kostičkami nivy. Dáme na plátek bagetky nebo rohlíku, ozdobíme petrželkou.