

Lasagne II.
Suroviny
- 1 balení lasagní
- mleté maso asi 300 g
- 1 větší cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- sůl
- pepř
- oregáno
- tymián
- kečup
- rajčatový protlak
- Bešamel:
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 500-600 ml mléka (může být i trocha smetany)
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 100 g strouhaného sýra cihla
Postup přípravy receptu
Připravíme zapékací mísu, hranatější anebo pekáč jaký je na fotce. Uvaříme bešamel: 2 větší lžíce másla se necháme rozpustit, metličkou přimícháme 3 lžíce hladké mouky, 500-600 ml mléka, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec 100 g sýra cihly.
Stále mícháme, ale nevaříme. Udělá se vlastně taková sýrová omáčka. Sýry můžete různě kombinovat, co dům dá nebo koupit lepší, Goudu.
Masová směs: jednu cibuli pokrájenou na kostičky osmahneme na troše oleje, přidáme 1 stroužek česneku, prolisovaného, mleté maso asi 250-300 g osmahneme, zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme.
Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl. Jak je toto připraveno, začneme vrstvit na lasagne. Začneme bešamelem, potom rozložíme pláty, další patro je masová směs atd. Musíte končit pláty lasagní a zasypat nastrouhaným sýrem, Nivou.
Trochu ta patra přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160°C, záleží na vaší troubě. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, zkuste ho trochu propíchnout nožem a zjistíte, jak je měkký.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 815 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Lasagne II.
-
Tyto spálené určitě nejsou, takhle to normálně vypadá.
Jinak zkus te místo raj. Protlaku dát loupana rajčata mňam
-
Výborný jídlo i když trochu vydatnější, akorát ten sýr jak píšete.. co dům dá.. některý ty levný sýry nejdou ani rozpustit v tom bešamelu, protože je vnich víc umělýho než mléka
-
Vyzkoušela jsem a bylo to báječné
-
ahoj
-
Za tepla to nie je dobré krájať, treba si počkať :) Potom chutnajú lepšie.
http://lasagnerecept.cz/ -
Gabina:Já lasagne krájim až když vystydnou a pak to ohřeju v mikrovlnce
. Za tepla se to vždycky rozpadne a je z toho sračka
-
Dělala jsem taky lasagně už podruhé a pokaždé je moje omáčka moc tekutá a potom mi pomalu jídlo plave na talíři...stačí zasypat moukou???
-
Moc hezky to nevypadá
, krájela jsem horké, tak nedrží tvar, ale byly výborné
Omáčku jsem dělala v pomalém hrnci.
-
Maris, díky. Mám v lasagních docela praxi, dcera je coby svoje nejoblíbenější jídlo vyžaduje poměrně často, tak je dělám tak co 2 měsíce. A protože mi pomáhá, tak myslím, že v nouzi by je zvládla i sama (8 let)
Dnes zblajzla porci z obrázku a ještě si zhruba poloviční přidala...Proto je jasné, že je nesmím dělat častěji - v zájmu její budoucí postavičky...
-
Elizo, vypadá to nádherně
Dělám je jako Ty, taky žádný kečup ani protlak, z koření dávám oregáno nebo bazalku. Už jsme je dlouho neměli, budu muset napravit
-
Byly dnes k večeři. Dělám je podobně, jen s drobnými změnami. Bez oregána, muškátu a tymiánu (mlsné děti
), ale více česneku. Kečup ani protlak nedávám, používám krájená loupaná rajčata nebo pyré. Ze sýrů rozhodně goudu - na zapékání je nepřekonatelná.
Oproti tomuto receptu nekončím vrstvení těstovinou, ale vydatně ji potřu bešamelem a sýrem již nesypu.
Dovolím si přidat fotku... -
Super, lasagne byly výborné, vrchní vrstva opravdu zůstala tvrdší...podruhé sem to vyřešila tak, že sem končila vrstvou bešamelu...a pak zasypala sýrem..byly krásně měkké a ničemu to nevadilo
-
Lasagně jsem dělala poprvé dle tohoto receptu a více méně se povedly, až na vrchní plátky lasagní - ty zůstaly tvrdší i po půl hodině pečení. Možná jsem měla použít alobal, tak příště... I přes to hodnotím kladně
-
zkusteto se špenátem jsou lepší a ny tý fotce je máte zpáleny