Lasagne II.

lenka Kuchařka:

Mleté maso 14 názorů

510

Suroviny

1 balení lasagní
mleté maso asi 300 g
1 větší cibule
1 stroužek česneku
olej
sůl
pepř
oregáno
tymián
kečup
rajčatový protlak
Na bešamel:
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
500-600 ml mléka (může být i trocha smetany)
sůl
pepř
muškátový oříšek
100 g strouhaného sýra cihla
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zapékací mísu, hranatější anebo pekáč jaký je na fotce. Uvaříme bešamel: 2 větší lžíce másla se nechají rozpustit, metličkou přimícháme 3 lžíce hladké mouky, 500-600 ml mléka, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec 100 g sýra cihly.

  2. Stále mícháme, ale nevaříme. Udělá se vlastně taková sýrová omáčka. Sýry můžete různě kombinovat co dům dá nebo koupit lepší, Goudu.

  3. Masová směs: jednu cibuli pokrájenou na kostičky osmahneme na troše oleje, přidáme 1 stroužek česneku, prolisovaného, mleté maso asi 250-300 g osmahneme, zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme.

  4. Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl. Jak máme toto připraveno, začneme vrstvit na lasagne. Začneme bešamelem, potom rozložíme pláty, další patro je masová směs atd. Musíte končit pláty lasagní a zasypat nastrouhaným sýrem, Nivou.

  5. Trochu ty patra přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160°C, záleží na vaší troubě. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, zkuste ho trochu propíchnout nožem a zjistíte, jak je měkký.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 512 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lasagne II.

  • Mish_Ellie Mish_Ellie

    Tyto spálené určitě nejsou, takhle to normálně vypadá. :yes: Jinak zkus te místo raj. Protlaku dát loupana rajčata mňam :-)

    Odpovědět

  • Lukáš Lukáš(neregistrovaný)

    Výborný jídlo i když trochu vydatnější, akorát ten sýr jak píšete.. co dům dá.. některý ty levný sýry nejdou ani rozpustit v tom bešamelu, protože je vnich víc umělýho než mléka :-//

    Odpovědět

  • Anitram Anitram(neregistrovaný)

    Vyzkoušela jsem a bylo to báječné :-)

    Odpovědět

  • s s(neregistrovaný)

  • Andrej Andrej(neregistrovaný)

    Za tepla to nie je dobré krájať, treba si počkať :) Potom chutnajú lepšie.
    http://lasagnerecept.cz/

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Gabina:Já lasagne krájim až když vystydnou a pak to ohřeju v mikrovlnce:yes:. Za tepla se to vždycky rozpadne a je z toho sračka;-)

    Odpovědět

  • i_ivanka i_ivanka

    Dělala jsem taky lasagně už podruhé a pokaždé je moje omáčka moc tekutá a potom mi pomalu jídlo plave na talíři...stačí zasypat moukou???

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Moc hezky to nevypadá;-(, krájela jsem horké, tak nedrží tvar, ale byly výborné:yes: Omáčku jsem dělala v pomalém hrnci.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maris, díky. Mám v lasagních docela praxi, dcera je coby svoje nejoblíbenější jídlo vyžaduje poměrně často, tak je dělám tak co 2 měsíce. A protože mi pomáhá, tak myslím, že v nouzi by je zvládla i sama (8 let)
    Dnes zblajzla porci z obrázku a ještě si zhruba poloviční přidala...:-) Proto je jasné, že je nesmím dělat častěji - v zájmu její budoucí postavičky...:-);-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Elizo, vypadá to nádherně :yes: Dělám je jako Ty, taky žádný kečup ani protlak, z koření dávám oregáno nebo bazalku. Už jsme je dlouho neměli, budu muset napravit;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Byly dnes k večeři. Dělám je podobně, jen s drobnými změnami. Bez oregána, muškátu a tymiánu (mlsné děti :-/), ale více česneku. Kečup ani protlak nedávám, používám krájená loupaná rajčata nebo pyré. Ze sýrů rozhodně goudu - na zapékání je nepřekonatelná.
    Oproti tomuto receptu nekončím vrstvení těstovinou, ale vydatně ji potřu bešamelem a sýrem již nesypu.
    Dovolím si přidat fotku...:-p

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Super, lasagne byly výborné, vrchní vrstva opravdu zůstala tvrdší...podruhé sem to vyřešila tak, že sem končila vrstvou bešamelu...a pak zasypala sýrem..byly krásně měkké a ničemu to nevadilo:-):yes:

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Lasagně jsem dělala poprvé dle tohoto receptu a více méně se povedly, až na vrchní plátky lasagní - ty zůstaly tvrdší i po půl hodině pečení. Možná jsem měla použít alobal, tak příště... I přes to hodnotím kladně :yes:

    Odpovědět

  • anonym anonym (neregistrovaný)

    zkusteto se špenátem jsou lepší a ny tý fotce je máte zpáleny:-S

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: lasagne z mletého masa lasagne lasagne s mletým masem mleté maso recepty lasagne recept recept na lasagne lasagne s mletým masem recept lasagne recepty recept lasagne lasagne z mletého masa recepty lasagne s bešamelem recepty lasagne jak uvařit lasagne lasagne z mletého masa recept vaření lasagní recepty na lasagne lasagne foto lasagne bešamel jak vrstvit lasagne lasagne s nivou

Zapomněl/a jsem heslo