Zeleninové placičky bez masa
Recept ještě nebyl hodnocenPlacky z různých surovin jsou zárukou chutného pokrmu. Tentokrát je uděláme čistě bezmasé. K základu ze zeleniny přidáme nastrouhané brambory, sýr, dochutíme kořením a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Placky z různých surovin jsou zárukou chutného pokrmu. Tentokrát je uděláme čistě bezmasé. K základu ze zeleniny přidáme nastrouhané brambory, sýr, dochutíme kořením a…
Při přípravě chutných špenátových kroket využijeme i zbylé kuřecí maso od oběda. Křupavé smažené krokety podáváme teplé nebo studené, k zakousnutí, či jako hlavní chod s…
Máte chuť na rýži, nebo vám doma uvařená rýže zbyla a přemýšlíte, jak ji zužitkovat? Stačí přidat trochu zeleniny nebo chřestu, pár žampionů a kousky masa. Rázem máte…
Slané koláče jsou vydatné a dobře zasytí, jsou tak skvělé jako svačina nebo jako oběd třeba do práce. Slaný koláč z bramborového těsta, s květákem, šunkou a růžičkovou…
Místo běžných zapékaných těstovin vyzkoušejte stylové jednoporcové zapékací misky. Restovaná zelenina s těstovinami, spojená bešamelovou omáčkou, zasypaná sýrem a…
I jednoduchá jídla mají své kouzlo. Pečené brambory podáváme s orestovanou křupavou slaninou a dipem ze zakysané smetany, strouhaného sýra a čerstvých bylinek. Velice…
Polévka z mraženého hrášku je velice snadná, rychlá a výživná. Má svěží zelenou barvu a s opečenými krutonky a strouhaným sýrem chutná opravdu skvěle. Zjemněná je…
Z cuket můžeme v kuchyni vykouzlit spoustu různých pokrmů, které budou vždy chutnat skvěle. Vyzkoušejte například zapečenou cuketu s mletým masem, bohatě posypanou sýrem…
Tento jednoduchý recept spojuje jemnou chuť cuket se sladkými rajčaty, zemitými bramborami a aromatickými bylinkami. Přidání sýra a koření dodává pokrmu chuť a výživnost…
Plněné cukety jsou vděčným letním jídlem. V tomto receptu zužitkujeme i jejich vydlabaný vnitřek, ze kterého vytvoříme základ na náplň. Tu obohatíme o zeleninu a…
Cuketová frittata je lehké, ale syté jídlo z vajec, cukety a bylinek. Rychlá večeře z jedné pánve, ideální v sezóně, kdy pokrmů z cuket není nikdy dost. Výborně chutná…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, cukety a sýra jsou podávané s výraznou omáčkou z rajčatového protlaku a červeného vína. Skvělé spojení jemné struktury a plné,…
Každý tip, jak zpracovat cuketu, se hodí. Připravte z ní rychlou a výživnou večeři. Smaženici z nastrouhané cukety a mrkve doplní kousky párků a vajíčka. Směs nanesenou…
Mleté masové koule s hořčicí a jemným kořením se podávají na opečené cuketě, mrkvi, paprice a žampionech. K tomu sýrové pusinky z brambor, másla a mléka. Syté, lahodné…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce, neboť její využití je opravdu všestranné. Tvarohovou pomazánku z dušené mrkve a brokolice můžeme využít nejen jako…
Pagáče patří mezi tradiční pečivo slovenské i maďarské kuchyně. Na ně je potřeba připravit kynuté těsto, které je proloženo tukem a po vyválení a upečení pak jednotlivé…
Na oleji osmažit oloupané a nakrájené brambory. Do pekáče naskládat opečené brambory, polít 3 lžičkama oleje z brambor, navrch naskládat uzeninu, šunku, slaninu …
Nožičky žampionů vylomíme a dáme do nádoby robota spolu s cibulí a česnekem. Vše usekáme na jemno a dáme do mísy. Bok nakrájíme na kostky a také v robotu rozsekáme na…
Na troche oleja oprestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, jemne osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa všetka voda nevydusí. Vmiešame vajíčko, syr, smotanu a…
Na troche oleja oprestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, jemne osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa všetka voda nevydusí. Vmiešame vajíčko, syr, smotanu a…
Žampiony očistíme, případně oloupeme a vyřízneme nožky (necháme je na jiné použití).Vydlabanou dýňovou dužninu smícháme se sýrem, ochutíme chilli, je-li třeba přisolíme…
Ve vodě rozmícháme droždí a cukr, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme a z…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme vychladit do lednice.Z těsta odebíráme kousky, vytvarujeme kuličky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme…
Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme.…