Moje musaka

rimanka Kuchař: rimanka

Mleté maso 12 názorů

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
cca 6 brambor
3 rajčata
4 bílé papriky
1 lilek
strouhaný sýr
červená paprika
pepř
rozmarýn
tymián
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Orestovat maso, osolit, okořenit, přidat tymián (1 lžička) a rozmarýn (půl lžičky).

  2. Oloupané syrové brambory nakrájet na tenké plátky a 3/4 z nich dát na dno zapékací misky vymazané máslem. Osolit a opět posypat špetkou rozmarýnu a tymiánu.

  3. Na brambory dát pokrájená rajčata, vymačkaný pokrájený lilek, a pokrájené papriky. Malinko osolit.

  4. Na to dát maso, ze kterého sleju tuk, aby se jídlo netopilo v omastku. Jako poslední vrstvu dát zbytek posolených brambor.

  5. Dát zapékat na 220°C na 45 minut.

  6. 10 minut před koncem hojně zasypat sýrem a dát znovu do trouby. Na dně misky se vytvoří hodně zeleninové štávy, kterou musaku ještě polívám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje musaka

  • kacervik kacervik

    Dneska jsem dělala k obědu :-) Výbornáá :-)

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Pro naši rodinu (která lilek opravdu nemusí) je to výborné zpracování, chutnalo nám, takže určitě někdy zopakuji :-K

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I

    hledala jsem dlouho nějakou předlohu pro musaku a nakonec mě oslovila tato, zítra budu dělat, dám cuketu a batáty napůl s brambory, je to lehká verze, všude byly smetany, zakysanky, mouky a moc těžkých a hutných věcí na strávení. Děkuji za tuto lehkou a svěží předlohu!!! :-K:-K:-K přidávám bodík!

    Odpovědět

  • rimanka rimanka(neregistrovaná)

    tak to jsem ráda, že chutnalo:-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    manžel se nechal inspirovat, tak přikládám foto, byla to večeřička mňam mňam:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tu jsem jedla v bývalé Jugoslávii ob den, tak moc mi chutnala. Byla to pravá balkánská, ono je jich moc a tato vypadá také velmi dobře. Římanko, dávám 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Elizka, neoľutuješ, ak máte radi balkánske jedlá. Je ich viac typov, napr. turecké, bulharské, aj sa mierne odlišujú. Mne osobne vyhovuje hlavne ten spôsob prípravy, aj keď je prácny - v predstihu všetko nachystať do pekáča (uvariť zemiaky, opiecť baklažán, uvariť bešamel, podusiť mäso), potom mám frei a iba strčím do rúry.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hezká fotečka...:yes::-K Já jsem tu musaku ještě nikdy nevařila, to budu muset napravit. ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • magdalenka magdalenka

    Musaku milujem, robím trochu inak (zemiaky predvarené, lilek - kolieska opečené, zapekám so syrovým bešamelom), ale aj táto verzia mi je sympatická.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    :yes: krasne foto aj recept

    Odpovědět

  • srettka srettka

    mňam;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bulharská musaka s mletým masem balkánská musaka recept na musaku bulharská musaka turecká musaka musaka bulharská musaka recept musaca recept bulharská musaka bramborová musaka musaka recept recept na musacu recepty na musaku recept na bulharskou musaku recepty musaka recept na mousaku musaku turecká musaka recept pravá musaka zeleninová musaka

Zapomněl/a jsem heslo