Domácí pizza na plech
Recept ještě nebyl hodnocenVyslovíme slovo pizza a vybaví se nám Itálie. Pizza je oblíbené, rychlé a chutné jídlo, nejčastěji jako svačinka nebo rychlá večeře. Při její přípravě doma na těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyslovíme slovo pizza a vybaví se nám Itálie. Pizza je oblíbené, rychlé a chutné jídlo, nejčastěji jako svačinka nebo rychlá večeře. Při její přípravě doma na těsto…
Každý kousek je plný překvapení a bohaté chuti, která vás přenese do světa netradičních kombinací. S našimi originálními recepty a vášní pro kulinářské dobrodružství, si…
Nebaví vás smažení květáku ve vysoké vrstvě oleje? Dejte šanci pečeným květákovým růžičkám s jemnou příchutí česneku a mleté papriky. Příprava je velmi snadná. Během…
Výborné jídlo, které přijde vhod jako pohoštění pro návštěvu, nebo jako večeře pro celou rodinu. Žampiony stačí naplnit šunkovou směsí, rozklepnout do nich vejce a…
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro…
Kapr nemusí být jen součástí vánoční večeře. Připravte si jemné filety z kapra potřené svěží směsí oleje, bylinek a citronu, které upečete v plátku listového těsta. K…
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme, pak k ní přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova.Patizon oloupeme a zbavíme jadérek. Nastrouháme na hrubém…
První cibuli pokrájíme na drobno a osmažíme na trošce oleje do zlatova. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka. Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme…
Uvařené vejce seřízneme na obou stranách ( spodek proto, aby lépe stálo, vršek, abychom získali \"pokličku\"), opatrně vydloubneme žloutek. V misce si rozmačkáme…
Brambory stejné velikosti - doporučuji velké omyjeme, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a ve slupce uvaříme téměř doměkka. Vodu slijeme a brambory po krátkém ochlazení…
Do kastrůlku dáme máslo a osmahneme na něm cibulku, která by neměla zhnědnout, stačí jen když zpění.Přidáme na kostičky na krájené kuřecí maso a necháme ze všech stran…
Na oleji osmažíme cibulku do zlatova. Přisypeme mletou papriku, trochu promícháme a odstavíme z plotny. V druhém kastrolu si rozmačkáme uvařené brambory, které smícháme…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.Také cibuli a párek nakrájíme najemno.Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou brambor…
Do vroucího vývaru dáme očištěné růžičky kapusty a necháme na mírném plameni vařit. Mezitím si očistíme a nadrobno pokrájíme cibulku, slaninu a salám na drobnější…
Celer oloupeme, najemno nastrouháme a zakapeme citrónovou šťávou. Promícháme, aby neztmavl (můžeme použít i sterilovaný). Přidáme nadrobno nakrájené kapie a cibuli.…
Přisady na těsto dobře zpracujeme, zabalíme do igelitu a necháme odležet v lednici (vydrží tam i týden).Přísady na náplň spojíme.Na pomoučněném vále vyválíme těsto do…
Ružičky brokolice očistíme a uvaríme do chrumkava. Scedíme a vodu zachytíme. Cestoviny uvaríme zvlášť tak, aby boli uvarené al dente. Vo vode z brokolice dáme…
Jídla z jednoho pekáčku mají výhodu při přípravě. Šetří energii i práci v kuchyni. Kombinace kořeněného květáku a směsí plněných kuřecích stehen je skvělá volba pro…
Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme.…
Cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a nakrájejte na tenké proužky. Dejte je do pomalého hrnce, pokapejte olejem a dobře promíchejte. Vařte zakryté na HIGH 8 hodin, za…
Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Vajíčko metlou rozšleháme s mlékem a přidáme sýr, mouku, sůl a pepř, vše metlou prošleháme a namáčíme rozpůlené žampiony. Pokud…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nahrubo nastrouhanou šunku, podle potřeby osolíme a opepříme (pozor na slanost šunky).Pekáček vymažeme máslem, poklademe…
Květák rozebereme na růžičky a necháme projít varem v osolené vodě maximálně 5 minut. Vodu scedíme a růžičky květáku necháme vychladit. Pak je pomačkáme mačkadlem na…
Pohánkové vločky dáme do misky a zalejeme horúcou vodou tak, aby boli len zakryté, nie viac. Zakryjeme a necháme 10 min postáť. Potom premiešame a necháme vychladnúť. …