

Slané tyčky sýrové
Suroviny
- Těsto:
- 450 g hladké mouky
- 250 g tuku (Hera)
- 200 g strouhaného 30% eidamu
- 1 prášek do pečiva
- sůl
- 1 vejce
- 1 žloutek
- trochu mléka aby bylo pěkné těsto
- navrch:
- 1 rozšlehané vejce
- mák (kmín)
- hrubá sůl
- strouhaný sýr
Postup přípravy receptu
Asi není třeba vypisovat postup.
Vypracujeme nelepivé pěkné těsto, vyválíme, vykrájíme tvary, potřeme vajíčkem, posypeme mákem, solí, jemně strouhaným sýrem a pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Jsou krásně křehoučké
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slané tyčky sýrové
-
Tak jsem právě dopekl a musím říct, že to byl boj. Tedy né to pečení, ale ubránit plech alespoň do vychladnutí.
-
Michaela Medkova:Nechápu : -proč někteří píšu -zkusím, udělám......,- mělo by být jestli je recept dobrý,popř. přidám, uberu.........
:
-
Jé ty musejí být dobré, úplně se mi sbíhají sliny
-
Vypadají skvělé, recept ukládám a vyzkouším
-
sarkap:ano těch 200g jde do těsta, je to napsané pod hlavičkou "těsto"
Vaši obměnu ráda vyzkouším, především to chilli -
Předpokládám, že 200 g sýra jde přímo do těsta, toto nemusí být ale pro začínající kuchtíky zcela jasné :o)
Jinak receptím vypadá dobře, třeba ho vyzkouším v kombinaci s celozrnnou moukou :o)
Já osobně dělám nejraději tyčky z celozrnného listového těsta, pomašluji vajíčkem, posypu hrubou solí a chilli, doporučuji vyzkoušet. -
Petruško, to se mi na pátek hodí.