Barevné hranolky, pečené se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenHranolky z brambor a mrkve, dozlatova upečené na jednom plechu společně s nakrájenými žampiony, jsou krásně provoněné máslem a bylinkami. Když je na talíři ještě horké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hranolky z brambor a mrkve, dozlatova upečené na jednom plechu společně s nakrájenými žampiony, jsou krásně provoněné máslem a bylinkami. Když je na talíři ještě horké…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky.Kuskus dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se pak spodní vrstva kuskusu…
Kuskus připravíme dle návodu, ale místo vody použijeme bujón. Na velké pánvi s olivovým olejem prohřejeme česnek, přidáme špenát, lehce osolíme a necháme ho zavadnout.…
Špagety s masovými kuličkami chutnají po rajčatech a bylinkách. Masové kuličky řádně opečte, aby se zvýraznila jejich chuť a hotové jídlo bohatě zasypte strouhaným sýrem…
Na pánvi na lžičce oleje orestujeme cibulku a přidáme k ní nakrájené žampiony. Opékáme je asi 3 minuty a potom k nim přidáme špenát.Mícháme, dokud špenát nepustí…
Na trošku oliv oleje (používám ze sušených rajčat) dáme cibuli, ty rajčata a necháme cibulku aby chytla barvičku, přidáme to kuřecí maso, dosolíme a opepříme a ještě…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Ideální pro všechny, kteří hledají jednoduchou a zároveň exotickou variantu oblíbené těstovinové klasiky. Díky jemné omáčce s kari kořením a lehce pikantnímu podtónu, se…
Pokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se…
Papriku nakrájíme na drobné kousky, pažitku nasekáme najemno. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Přidáme pažitku a papriku.Pánev lehce vytřeme máslem nebo olejem.…
Luxusní záležitost, kterou každého potěšíte. Jemná chuť masa je doladěná příchutěmi různých omáček s křupavými kousky cibulky a papriky. Spolu s opečenou topinkou vám…
Řepu pořádně umyjeme a buď uvaříme ve vodě nebo upečeme zabalenou v alobalu při 190 st. téměř do měkka. Oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm pátky.Připravíme pekáček a řepu…
Toustový chléb okrájíme ze všech stran a zbavíme ho okrajů. Potom tousty přes sáček rozvalíme válečkem do všech stran.Umístěte jeden plátek sýra na toust pak přidejte 2…
Kuřecí maso můžeme zpracovat na různé možné způsoby. A jedním z těch způsobů mohou být tyto zábavné placičky. Kuřecí kousky smíchané se žampiony, sýrem, zakysanou…
Hledáte obměnu vařených brambor? Vyzkoušejte tyto katalánské brambory. Jsou vařeny ve slupce a poté smíchány s cibulí, česnekem a osvěženy petrželkou a citronovou šťávou…
Sháníte někdy opravdovou rychlovku k obědu, se kterou není moc práce? Tak to vyzkoušejte tyto pikantní opékané špecle se šunkou, slaninou a cherry rajčátky. Před…
Jemná tvarohová pomazánka s kousky šunkového salámu a jarní cibulkou. Výborná je s čerstvým chlebem a pochutnají si na ní jak děti, tak dospělí. Stačí umixovat všechny…
Jednoduché a chutné jídlo, které spojuje jemnost těchto drobných těstovin s osvěžují kyselosti rajčat, kde ucítíte i lehkou vůni bazalky. S trochou česneku a koření,…
Vymiesame 9 vajec, pridame struhany syr, smotanu, sol. Plech vytriem nahrubo maslom, zasypem struhankou, vylejem vajickovu zmes a upeciem si velku omeletu. Zabudla som…
Kapra očistíme a naporcujeme. Obvykle se snažím vyrobit filety což se daří se střídavým úspěchem. Porce omyjeme, osušíme pokapeme citronem, osolíme a necháme chvilku…
Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme kostičky petržele. Vlijeme rajčata, vodu, přidáme bujón a povaříme 15 minut.Scezené mušle propláchneme, vložíme do polévky a vaříme…