Roládičky z panenky
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové panenky nakrájíme na špalíčky tak, aby na jednu porci vyšly 3 nebo 4 roládičky. Rozklepeme, osolíme, opepříme, položíme pruh šunky podle průměru panenky, na ni…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové panenky nakrájíme na špalíčky tak, aby na jednu porci vyšly 3 nebo 4 roládičky. Rozklepeme, osolíme, opepříme, položíme pruh šunky podle průměru panenky, na ni…
Připravíme omáčku smícháním džemu s chilli omáčkou a zbytkem surovin. Hermelín rozkrojíme na šest trojúhelníčků.Obalujeme v mouce, vejci, strouhance a opět ve vejci a…
Řízky naklepeme lehce přes fólii a osolíme. Žampiony nastrouháme na hrubších slzičkách. Přidáme vejce, mléko, mouku, koření a promícháme.Připravené maso obalíme v mouce,…
Den předem uvařené brambory uloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, strouhanku, vejce, sůl, majoránku, pepř a dobře promícháme. Necháme asi 3 minuty…
Den předem uvaříme brambory. Další den je nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi.Tvoříme vdolečky, které smažíme v rozpáleném tuku.Podáváme s libovolnou…
Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.Na náplň nejprve kaštany vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut.…
Květák nejen skvěle chutná, ale poskytuje našemu tělu množství cenných látek. Květákové placičky patří mezi oblíbené stálice v českých kuchyních. Tyto jsou pikantně…
I z celeru je možné připravit jednoduchý a výborný oběd. Stačí ho na chvíli povařit, proložit plísňovým sýrem, obalit v trojobalu a dozlatova osmažit. Rychlé jídlo,…
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Každý má doma svůj oblíbený recept na koblihy. A věřte, že ne všechny jsou stejné. V tomto receptu najdeme skvělé koblihy, které jsou před svým smažením naplněny kouskem…
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá…
Sněhové kuličky z Nivy jsou delikátním a lehkým pohoštěním, které okouzlí svou křehkostí a výraznou sýrovou chutí. Tento elegantní předkrm zaujme nejen netradičním…
Připravte si lahodné pikantní karbanátky, obohacené o uzený sýr a medvědí česnek. Tato jedinečná kombinace přináší dokonalé spojení chutí, kde jemná pikantnost…
Další z variací na oblíbené řízky je pro milovníky pikantních chutí kombinace vepřového masa a medvědího česneku. Maso marinujeme v červeném víně s ďábelským kořením a…
Z kefírového těsta můžeme připravit palačinky, buchtu, langoš, ale také v něm obalit květy černého bezu a usmažit je. Do těstíčka přidáme také lístky medvědího česneku a…
Smaženky jsou skvělou pochoutkou s příchutí nostalgie. Když je ale doplníme o nastrouhanou cuketu, sýr a nakrájenou šunku, získáme výborné jídlo, které hravě zastane…
Tyto palačinky nejsou jen tak obyčejné. Díky našlehanému bílku získávají lehkost, zatímco sádlo dodává nečekanou jemnost. Každé sousto je dokonale vláčné, přitom křehké…
V létě dáváme přednost lehkým jídlům plným zeleniny – a právě takové jsou tyto masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci. Zelenina dodá svěžest, zatímco maso,…
Nadýchané rohlíky ukrývající sladké švestky obalené v klasickém trojobalu a dozlatova usmažené. Křupavý povrch, voňavá náplň a špetka skořice z nich dělají nostalgickou…