Zapékané těstoviny s tuňákem a rajčaty

Těstoviny Doba přípravy: 40 minut (příprava i se zapékáním) 0 názorů

Těstoviny Doba přípravy: 40 minut (příprava i se zapékáním) 0 názorů

Suroviny 4 porce

2 PL másla
400 ml konzerva s celými nebo drcenými rajčaty (mohou se použít i čerstvá)
200 g suchých těstovin
1/4 hrnku ( 250 ml) sýru ricotta nebo tvarohu
1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (170 g i s olejem)
1/8 -1/4 hrnku čerstvé bazalky
1/4-1/2 hrnku strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Na střední teplotě na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rajčata i se šťávou. Pokud máte celá, rozmačkejte je vidličkou nebo lžící na pánvi. Pánev lehce přikryjeme a necháme pomalu dusit, asi 25-30 minut. Mezitím dáme do hrnce vodu se lžičkou soli a uvaříme těstoviny podle návodu. Aby byly na skus, je dobré z doporučené doby vaření odečíst 2 minuty.

  2. Do uvařených těstovin přidáme rajčata z pánve, ricottu sýr nebo tvaroh, scezeného tuňáka a čerstvou bazalku. Vše dobře promícháme, dochutíme a přendáme do zapékací misky. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby pod gril na 4-6 minut zapéci.

  3. Podáváme s různými zeleninovými saláty.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem převzala z časopisu Simply Recipes (Jednoduché recepty).

Komentáře k receptu Zapékané těstoviny s tuňákem a rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.