

Zapékané těstoviny s tuňákem a rajčaty
Suroviny 4 porce
- 2 PL másla
- 400 ml konzerva s celými nebo drcenými rajčaty (mohou se použít i čerstvá)
- 200 g suchých těstovin
- 1/4 hrnku ( 250 ml) sýru ricotta nebo tvarohu
- 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji (170 g i s olejem)
- 1/8 -1/4 hrnku čerstvé bazalky
- 1/4-1/2 hrnku strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu
Na střední teplotě na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme rajčata i se šťávou. Pokud máte celá, rozmačkejte je vidličkou nebo lžící na pánvi. Pánev lehce přikryjeme a necháme pomalu dusit, asi 25-30 minut. Mezitím dáme do hrnce vodu se lžičkou soli a uvaříme těstoviny podle návodu. Aby byly na skus, je dobré z doporučené doby vaření odečíst 2 minuty.
Do uvařených těstovin přidáme rajčata z pánve, ricottu sýr nebo tvaroh, scezeného tuňáka a čerstvou bazalku. Vše dobře promícháme, dochutíme a přendáme do zapékací misky. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby pod gril na 4-6 minut zapéci.
Podáváme s různými zeleninovými saláty.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem převzala z časopisu Simply Recipes (Jednoduché recepty).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané těstoviny s tuňákem a rajčaty
K receptu nejsou žádné komentáře.