Kuřecí řízky v těstíčku se sezamem
Recept ještě nebyl hodnocenVejce, mléko, špetku soli, asi 1-1,5 lžíce sezamu (i víc, podle chuti) smícháme s moukou do hustšího těstíčka. Maso nakrájíme na řízečky, osolíme, vidličkou protáhneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce, mléko, špetku soli, asi 1-1,5 lžíce sezamu (i víc, podle chuti) smícháme s moukou do hustšího těstíčka. Maso nakrájíme na řízečky, osolíme, vidličkou protáhneme…
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Na jemno nastrouháme i tvrdý sýr.K sýru a bramborám přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Rozehřejeme pánev s…
Brambory patří mezi velmi oblíbené potraviny, zejména pro své všestranné využití a příznivou cenu. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, doporučujeme bramborové placičky…
Vyfiletovaného kapra naporcujeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme odpočívat a mezitím si připravíme těstíčko. Jednotlivé porce kapra obalíme v těstíčku a…
Maso umeleme. Žloutky utřeme s máslem, vmícháme do masa, můžeme přidat i trochu mléka, je-li směs hodně hustá. Osolíme a opeříme, přidáme sekanou petrželovou nať,…
Smažené cibulové kroužky jsou velmi levné a snadné na přípravu. Cibuli stačí oloupat, nakrájet, kolečka obalit v trojobalu a usmažit. Můžeme je podávat s bramborovou…
Všechny uvedené suroviny nejlépe rukou důkladně promícháme a necháme 10minut odstát. Do pánve s vyšší vrstvou rozehřátého tuku klademe lžící menší hromádky, které…
Do mletého masa přidáme studenou smetanu, sůl, papriku a pepř. Ponorným mixérem vyšleháme do hladké a jemné směsi. Odložíme do lednice na dvě až tři hodiny.Oba druhy…
Do mísy dáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky. Přidáme překrájené zelí i s lákem a necháme cca 15 minut uležet.Poté rukou nebo šťouchadlem na brambory pořádně…
Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky…
Den předem uvaříme brambory. Další den je nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi.Tvoříme vdolečky, které smažíme v rozpáleném tuku.Podáváme s libovolnou…
Masové karbanátky se dají připravit na mnoho způsobů, například se žampiony, dochucené česnekem a mletou paprikou. Jako bonus jsou nenáročné na přípravu a pokud zvolíte…
Kulaté a dozlatova usmažené koblížky jsou u nás tradiční masopustní pochutinou. Jsou z kynutého těsta, smažené na tuku a pocukrované. Pokud máte rádi ty s náplní, můžete…
Smažené kuřecí koule plněné sýrem jsou úžasně jemné, křupavé a skvěle dochucené. Příprava je rychlá a jednoduchá a kuličky rozhodně všem zachutnají. Nejlépe se k nim…
Houbové řízečky ze strouhaných žampionů jsou bezvadný nápad, jak naučit na houby toho, kdo je nemusí. Dobře je prosmažte a podávejte s oblíbenou přílohou a tatarskou…
Smaženky jsou skvělou pochoutkou s příchutí nostalgie. Když je ale doplníme o nastrouhanou cuketu, sýr a nakrájenou šunku, získáme výborné jídlo, které hravě zastane…
Řízky rozklepeme, osolíme a opepříme a poklademe spařenými listy špenátu a na tenké plátky nakrájeným česnekem. Zabalíme, opečeme na tuku a velmi pomalu pečeme doměkka.…
Kuře osolíme a upečeme na lžíci másla. Vychladlé jemně usekáme. Ze zbylého másla a másla z pečeného kuřete uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme na…
Do rizota nakrájíme na kostičky mozzarellu a okapaná sušená rajčata. Přidáme nasekanou petrželku. Uděláme karbanátky, obalíme je ve strouhance a osmažíme.
Smícháme olej, šťávu a papriku. Omyté a osušené maso osolíme. Potřeme důkladně citronovým olejem.Uložíme v uzavíratelné krabičce na 24 hodin do lednice. Před smažením…
Maso nakrájíme na malé řízečky. Jen zlehka připravené kousky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme majonézu, hořčici a česnek. Řízečky důkladně obalíme a uložíme…
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, dáme do mikrotenového sáčku, přidáme ostatní suroviny a protřepeme. Na sáčku uděláme volný uzel a dáme na 6 minut na 700 W vlnit…
V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem,…