Zapékaná tykev s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenTekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance. Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 148 kJ / 35 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,10 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,04 g |
| –– mononenasycené | 0,03 g |
| –– polynenasycené | 0,01 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance. Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne…
Tekvicu ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle, zasypeme lyžičkou soli premiešame a necháme chvíľu vypotit.Na oleji usmažíme cibuľku, len slabo, pridáme vyžmýkanú…
Pokud máte rádi kompoty a urodilo se vám hodně tykví (dýní) uvařte si tykvový kompot s vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Je lahodné chuti a nejlépe chutná pěkně vychlazený.…
Dužinu z tekvice, vlastne odpad, čo by sme vyhodili s dobre vyvinutými semenami dáme variť do vody. Osolíme, kvapneme olej, pridáme zeleninu, varíme asi 3/4 hodiny.…
Tekvicu (tykev) nakrájame na malé kocky a na oleji dusíme, kým jemne nezmäkne. Potom dužinu rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť.K tekvicovej kaši pridáme múku,…
Nastrúhanú tekvicu, nastrúhaný syr, nadrobno nasekanú cibuľu, múku s práškom, vajcia, soľ, korenie a vňate dobre premiešame ( najlepšie rukou, tekvica lepšie pustí šťavu…
Tekvicu ošúpeme, vydlabeme jadrá a dužinu nakrájame na kocky. Zalejeme mliekom, osolíme a varíme cca 15 minút. Potom rozmixujeme. Dochutíme korením, prípadne dosolíme.Na…
Tekvicu narežeme na kocky, podlejeme pol pohárom vody a zakryté dusíme cca 10 min. Necháme trocha prechladnúť a rozmixujeme.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu…
Šošovicu namočíme aspoň na 4 hodiny.Cestoviny uvaríme a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky narezaný cesnak a a necháme zavoňať.Pridáme…
Dyňu najemno nastrúhame.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu (alebo dyňu), korenie, soľ, prelisovaný cesnak a krátko, asi 4 minúty, podusíme.…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na tenké plátky nastrúhanú tekvicu a podusíme veľmi krátko, len kým sa nevydusí šťava. Potom odstavíme a necháme…
Slaninu narezanú na kocôčky rozškvaríme a orestujeme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Vložíme na kocky narezanú tekvicu, na pásiky narezané papriky, osolíme, okoreníme a…
Tekvicu narežeme na kocky, dáme do hrnca, podlejeme 1 lyžicou vody (Nie viac, tekvica vodu pustí !) a podusíme do polomäkka, cca 10 min.Zo začiatku miešame, aby sa…
Surovú tekvicu nastrúhame na tenučké plátky na strúhadle na uhorky.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kocôčky narezanú kapiu a uhorky. Spolu s vňaťou dobre…
Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadrá a narežeme na kocky.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak narezaný na plátky, necháme zavoňať. Zasypeme múkou a…
Tekvicu umyjeme, ošúpeme, vydlabeme. Nastrúhame na slzičkovom strúhadle, nasolíme, necháme odstáť. Potom vytlačíme tekutinu, pridáme vajcia, korenie, vňať, strúhaný syr…
Všetky prísady na cesto dobre vymiešame a cesto necháme cca 2 hod postáť. Potom ho opäť premiešame a ak je príliš husté, doriedime mliekom. Z cesta pečieme z oboch…
Pečená česneková tykev je skvělým podzimním pokrmem plným lahodných chutí. Sladkost tykve se v tomto jednoduchém receptu krásně snoubí s výrazným aroma pečeného česneku…
Tekvicu umyjeme a z hrubšej strany odrežeme koniec. Vyberieme lyžicou semená a tekvicu zvnútra osolíme. Ryžu uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Potom ju…
Tekvicu ( tykev, ja som mala hruškového tvaru ) umyjeme, prekrojíme, semienka vydlabeme ( semienka sú len v tej hrubšej časti ), pokrájame, uložíme na papierom vystlaný…
Do horkého oleje dejte smažit česnekovo-zázvorovou pastu. Přidejte cibuli a smažte dokud cibule nezačne zlátnout. Přidejte rajčata a vzápětí channa dal a lauki (tykev).…
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, papriku a paradajky pokrájané na drobno (paradajky môžeme ošúpať). Ošúpanú a vydlabanú tekvicu pokrájame na malé…
Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu. Scezenou kukuřici promísíme s kořením…
Nejprve si oloupeme tykev, odstraníme jadérka a nakrájíme na menší kostičky. Sýr si nastrouháme na hrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji (2pl stačí),…