Tykvový kompot

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 20 názorů

54

Suroviny

tykev
ocet
nálev na 1 l vody :
500 g krystalového cukru
1 citrón
5 hřebíčků
1 celá skořice
1 celá vanilka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu narežeme na úhľadné kocky, zalejeme vodou s trochou octu a necháme cez noc stáť. Ráno vodu zlejeme, zalejeme čistou vodou a znovu pridáme trocha octu. Necháme stáť do obeda. Potom vodu zlejeme.

  2. Tekvicu zalejeme čistou vodou tak, aby tesne zakryla tekvicu, pričom množstvo vody odmeriame.

  3. Na 1 l vody dáme 500 g kryštálového cukru, 1 na kolieska narezaný citrón, 5 klinčekov, 1 kúsok celej škorice, 1 celú vanilku (polámeme aj vanilku aj škoricu).

  4. Tekvicu varíme do sklovita, potom ju dierovanou naberačkou vyberieme do fliaš (aj s citrónom a škoricou) a nálev necháme ešte 5 min povariť.

  5. Horúcim nálevom zalejeme tekvicu, ihneď uzavrieme a fľaše uložíme do suchého dunstu do deky. Necháme ich v deke do úplného vychladnutia.

Poznámka

Príprava kompótu má tú výhodu, že ho pripravujeme postupne, ako dozrievajú tekvice. Vanilku môžeme vynechať, je dosť drahá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tykvový kompot

  • magdalenka magdalenka

    jemmy: to presne neporadím - ale zhruba slabú hodinu cca 180 st., premiešavať a potom dosušiť pri nižšej teplote, pootvorené dvierka rúry, dlho to trvá...sledovať.

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    tejaja: Moc ,moc dekuji.Manzel vidi,ze jsem se tak strasne pustila do dyni,ze mi dnes zase jednu prinesl.Zitra rano zkusim tuto polevku.A vidim to tak,ze jeste udelam jednu davku kompotu.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jemmy: Na plievku vyberiem celý stred, kde sú semená, teda nie iba semienka. Dám do vody, množstvo podľa množstva semenníka, obyčajne ale dávam semenníky z 2 tekvíc. Pridám 1 cibuľu, celé čierne korenie, soľ, 2 strúčiky cesnaku a pomaly varím zakryté asi 45 min. Potom pridám očistenú zeleninu, mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a varím pomaly ďalej. Keď je zelenina mäkká, opatrne juz vyberiem, polievku precedím na jenmom cedníku a zeleninu vrátim späť. Podávam ako mäsový vývar, zeda s niťovkami alebo drobnými cestovinami, pečeňovými knedlíčkami atd. Ak niekomu nepoviete, že je z tekvice, bude ju mať za klasický vývar. Z cukety nevarte, je to slabota.:-);-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    magdalenka: Jeste jsem se zapomela zeptat,na kolik stupnu?:-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    magdalenka: Dekuji za radu,jeste jsem to nezkousela,ale chtela bych.:-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    tejaja: Muzu se zeptat,jak tu polevku delate?:-K:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    jemmy: V rúre na sucho sa pečú.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jemmy: Som rada, že vám kompót chutí. :-K S pražením semien ale skúsenosti nemám. Ja robím z vnútrajška so semenami polievku. Neviem poradiť.;-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Tak jsem prave dala dalsi varku pod deku.Za tento recept jsem opravdu moc vdecna.Taky se stal u nas nejoblibenejsi.Chtela bych se zeptat, jestli nemate zkusenost jak se prazi semena z dyne.:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jemmy: Som rada, že ti vyhovuje. Je to náš najobľúbenejší kompót. ;-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Nevydrzela jsem a jednu flasu jsem dneska otevrela,tedy vicko,tak drzelo,ze me to dost dlouho trvalo.Kompot je vyborny,ta kombinace toho citronu s hrebickem a s korici,no to je neco.Manzel ochutnal[neni vubec na kompoty a ananasovou dyni neji vubec] flaska uz je snezena.Je to ten nejlepsi recept na dyni.Tak pristi tyden koupim dyni a budu jeste delat.Jeste jednou dekuji za tento super recept:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Pred chvilkou jsem vstavala,flase jsou jeste porad vlazne,necham je tam az budou chladne.takze pod dekou jeste pobudou:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jemmy: Nevyberaj z deky skoro, fľaše musia byť úplne chladné, to môže trvať aj 24 a viac hodín. Neunáhli to, aby boli fľaše skutočne zavreté.;-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Tak uz sou pod dekou:-8Opravdu super.Dala jsem 350gcukru a k tomu jeste tri vanilkove cukry.Nalev jsem ochutnala,vyborny,trocha me zbyla,dala jsem si do lednicky a vypiju ho.Uz jinak delat nebudu.Manzel na dynovy kompot neni,ale ochutnal take nalev a pripomina mu to jablka,to bude asi tou skorici.Moc dekuji za tenhle recept:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Tak toto je presne to co hledam,perfektni.Vcera jsem dyni dala do vody,dala jsem tam trochu jablecneho octa,pred chvilkou jsem vodu slila a dala novou,odpoledne jdu na to.Ta dyne ma uplne svetlounkou kuzi a ve vnitr je oranzova,je hodne sladka.Tak dam myslim mene cukru,vanilku nemam,ale dam tam i vanilkovy cukr.Tento recept je super:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kompot z dýně dýně s ananasem dyně kompot kompot dýně dýně recepty kompot 4200 receptu dyne jako ananas dýňový kompot bez octu tykvová zavařenina recepty dýně kompot dýně jako ananas hned zavařený dyne ala ananas zavařené dýn ě - recept recept na kompot z tekvice ananas-tekvicovy kompot#gsc.tab=0 jak udelat dynu kompot recepty online kompoty facebook míša tykvová face book míša tykvová recepty-kompot z dyne

Zapomněl/a jsem heslo