Tykvová polévka s rajčaty a baby špenátem

Suroviny

1 střední tykev (cca 1,5 kg)
1 cibule
2 stroužky česneku
4 rajčata (nebo více cherry rajčátek)
200 g baby špenátu
snítka saturejky alebo tymiánu
špetka muškátového květu
1 lžička hladké mouky
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadrá a narežeme na kocky.

  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak narezaný na plátky, necháme zavoňať. Zasypeme múkou a premiešame.

  3. Vložíme tekvicu, saturejku alebo tymián, pridáme muškátový kvet, korenie a soľ. Premiešame a zalejeme vodou. Necháme 10 min povariť.

  4. Potom vložíme narezané paradajky a ešte 5 minút povaríme.

  5. Vyberieme vetvičku saturejky a polievku rozmixujeme.

  6. Na troške rozpáleného oleja asi 30 sek restujeme paradajky a vložíme špenát. Za stáleho miešania necháme špenát zavädnúť, cca 30 sekúnd. Odstavíme.

  7. Polievku naporciujeme do tanierov a navrch dáme orestované paradajky so špenátom.

Poznámka od kuchařky

Paradajky môžeme použiť akékoľvek, ale cherry paradajočky vyzerajú v polievke lepšie.

Komentáře k receptu Tykvová polévka s rajčaty a baby špenátem