

Tykvová polévka s rajčaty a baby špenátem
Suroviny
- 1 střední tykev (cca 1,5 kg)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 rajčata (nebo více cherry rajčátek)
- 200 g baby špenátu
- snítka saturejky alebo tymiánu
- špetka muškátového květu
- 1 lžička hladké mouky
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Tekvicu ošúpeme, vyberieme jadrá a narežeme na kocky.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak narezaný na plátky, necháme zavoňať. Zasypeme múkou a premiešame.
Vložíme tekvicu, saturejku alebo tymián, pridáme muškátový kvet, korenie a soľ. Premiešame a zalejeme vodou. Necháme 10 min povariť.
Potom vložíme narezané paradajky a ešte 5 minút povaríme.
Vyberieme vetvičku saturejky a polievku rozmixujeme.
Na troške rozpáleného oleja asi 30 sek restujeme paradajky a vložíme špenát. Za stáleho miešania necháme špenát zavädnúť, cca 30 sekúnd. Odstavíme.
Polievku naporciujeme do tanierov a navrch dáme orestované paradajky so špenátom.
Poznámka od kuchařky
Paradajky môžeme použiť akékoľvek, ale cherry paradajočky vyzerajú v polievke lepšie.