

Bramborovo-tykvové placky
Suroviny
- 300 g brambor
- 300 g očištěné tykve
- 2 vejce
- cca 2-3 lžíce hladké mouky
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- pepř
- sůl
- 1 lžíce sekaného kopru
- 1 chilli paprička
Postup přípravy receptu
Tekvicu nastrúhame na hrubé hranolčeky, zemiaky najemno ako na bežné placky. Zmiešame.
Pridáme vajcia, múku, prelisovaný cesnak, korenie, kurkumu, kôpor, nasekanú papričku a soľ. Dobre premiešame.
Na oleji na panvici vyprážame menšie placky z oboch strán. Občas cesto v mise premiešame, aby sa neusádzala dole tekutina.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborovo-tykvové placky
-
MamlajdaD:
Ja som maniak na tekvice...
Mohla by som sa ešte deliť, mám ešte dosť v mrazáku.
A mladé tekvice som už vysadila na záhrade.
Pestujem tekvice, cukety, aj špagetové dyne. Každé sa hodí na iný účel.
Tekvica je na tento účel lepšia, cukety majú oveľa viac vody, s tekvicou sú placky pevnejšie, chrumkavejšie.
-
tejaja: Terezko, hned bych si dala!
Ale kde v tuto dobu vzít tykev. Ale uložím a až budou na podzim prodávat hokkaida v obchodě, tak udělám. Dříve jsem dělala něco podobného, ale s cuketou na způsob bramboráku. Tohle se mi moc líbí, ten způsob kořenění je zajímavý a určitě to bude moc dobré.
-
Jaromira18: Ďakujem, ja dávam chilli papričku len jednu, veľmi pálivé nemusím, ale môžeš si dať podľa seba. Dá sa použiť aj chilli korenie, ale s papričkou je to lepšie.
-
Jsou nádherný, také je dělám, ale dávám jen česnek, až je budu dělat okořením je takto, musí to být chuťově vynikající.