Kanapky s uzeným lososem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud vás čeká důležitá návštěva nebo domácí oslava, jsou kanapky perfektní volbou, neboť mají zaujmout hlavně svým vzhledem. Tyto jsou kombinací růžového lososa s…
Z uvedených přísad rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.Ze švestek vyjmeme pecky, švestky překrojíme na čtvrtiny. Žloutky, cukr…
Peciválky - oblíbené vdolečky našich prababiček je dobrota pocházející z okolí Nového Bydžova a jejich vznik je datován do roku 1860. Jedná se o tradiční štědrovečerní…
Jako každý podzim ve sladkém pečení kralují jablka. Pojďme si z nich připravit tento nadýchaný a šťavnatý moučník. K ruce nám při jeho přípravě bude stačit hrníček, a za…
Malé sladké šátečky z listového těsta, plněné jablky, příjemně voní po skořici. Tato malá svačinka do ruky nadchne nejen děti, ale i dospělé, šátečky budou ze stolu…
Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem jak dětí, tak i dospělých. S naším receptem si můžete doma připravit nadýchané sladké placky, do kterých potřebujete také vyšlehaný…
Typicky letní jídlo, kdy bohatě využíváme plody ze svých zahrádek. Kombinace čerstvých šťavnatých rajčat, sladké papriky a šťavnaté cibule, doplněná vařenými brambory,…
Přemýšlíte, jaký dezert připravíte rodině nebo návštěvě? Vyzkoušejte tento recept s nadýchaným piškotem, vanilkovým krémem a čokoládovou polevou provoněnou rumem. Jistě…
Domácí majonéza je lahodná, krémová omáčka, kterou si snadno připravíte z několika základních surovin. Na rozdíl od kupovaných variant neobsahuje konzervanty ani umělá…
Tvarohová bábovka je vláčný a nadýchaný moučník, který potěší každého milovníka domácího pečení. Díky tvarohu zůstává krásně šťavnatá i několik dní po upečení. Přímo…
Pokud máte přebytky sezónního ovoce, upečte z něj tento snadný a rychlý koláč na plech. Suroviny na těsto pouze smícháte, na plechu pokladete sezónním ovocem a můžete…
Polévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je…
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku. Smažíme na pánvi po obou stranách na oleji.Do pekáčku na dno nakrájíme cibuli a česnek…
Díky nastrouhaným jablkům, která jsou ukrytá v kakaovém těstě, jsou jablkové kostky fantasticky vláčné. Než se moučník upeče, uvaříme vanilkový pudink, a ještě horký…
Všechny suroviny smícháme a pořádně zamícháme nebo můžete použít šlehač. Plech si vymastíme a vysypeme a pečeme na 200 - 250°C po dobu 15 - 25 minut. Hotovou buchtu…
Ovocné knedlíky, které postrádají klasickou náplň. Přitom jsou plné jablíček. Ty dodají těstu na vláčnosti i na chuti. Opražená strouhanka s cukrem a oříšková příchuť…
Nadýchanému moučníku z třeného těsta pokrytému vrstvou švestek posypanou mákem a korunovanému máslovou drobenkou nikdo neodolá. Příprava je poměrně jednoduchá, zvládne…
Slané palačinky získají díky nastrouhané cuketě v těstě nový rozměr. Podávejte je plněné zakysanou smetanou nebo crème fraîche, doplňte sekanou petrželovou natí a…
Patizonové placičky se šunkou a sýrem jsou velmi jednoduché na přípravu a skvělé jako rychlý oběd, večeře či svačina do krabičky. Můžete je jíst jen tak se salátem a…
Snadná večeře v podobě zapečených chlebíčků přijde k chuti dětem i dospělým. Využijete na ni zbylou veku nebo toustový chléb a hotová je během 30 minut. Zapečené…
Cítíte tu vůni čerstvě upečených kynutých buchet? To vás láká tento recept na klasiku osvěženou majonézou, která zvláční těsto. Dovnitř pak můžete dát náplň podle vaší…
S přicházejícím létem se pojí sklizeň nejen čerstvých jahod, ale i jiných druhů ovoce. Nestárnoucí klasikou jsou výtečné jahodové knedlíky, vyzkoušejte je připravit ze…
Pochoutkový salát s rajčaty se hodí ke svačině i jako letní oběd. Doplňte ho kouskem čerstvého pečiva a podávejte vychlazený z lednice. Základ z majonézy dodává…
Nejdříve dáme rozmrazit listové těsto. Jablka omyjeme, osušíme a nastrouháme na plátky, ořechy nasekáme na kousky. Vejce rozkvedláme v hrnečku. Troubu zapneme na 200°C a…