Hrnečková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenJako první vymažu máslem formu na bábovku a zapnu troubu na 180°C.Do misky nasypu mouku, poté přidám cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva a jako poslední vanilkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako první vymažu máslem formu na bábovku a zapnu troubu na 180°C.Do misky nasypu mouku, poté přidám cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva a jako poslední vanilkový…
Nebe na plechu, přesně tak by se dala popsat tato propadlá buchta. Nejen, že nádherně vypadá, ale ještě lépe chutná. Dvoubarevný kyprý korpus je plný vanilkového pudinku…
Když před lety do naší kuchyně vtrhly řezy "Hrk, Hrk" dostaly název podle zvuku jejich přípravy. Krém se tvořil třepáním (hrkáním) smetany s pudinkem Créme Olé v…
Domácí kynuté buchty plněné oblíbenou nádivkou určitě potěší malé i velké. Spolu s nimi a hrnkem bílé kávy si můžeme zavzpomínat na nedělní odpoledne u babičky. Příprava…
Domácí kynuté buchty plněné oblíbenou nádivkou určitě potěší malé i velké. Spolu s nimi a hrnkem bílé kávy si můžeme zavzpomínat na nedělní odpoledne u babičky. Příprava…
Jednoduché tvarohové těsto na knedlíky je příjemně tvárné a nelepivé. Hotové knedlíky plněné oblíbeným sezónním ovocem jsou pak lákadlem pro děti i dospělé. Dozdobit je…
Pudinkové moučníky patří mezi nejoblíbenější především díky snadné přípravě a lahodné chuti. Moučník je vláčný a na řezu hezky vypadá. Je ho plný plech, takže se hodí i…
Použití listového těsta nám přináší mnoho možností jeho využití. Z tohoto těsta bleskově vytvoříme moučník pro nečekanou návštěvu, stačí těsto nakrájet a naplnit…
Tyto křehké tvarohové šátečky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s pár základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné.…
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.Mezitím vyškvaříme drobně…
Tvarožník je oblíbeným moučníkem pro svou vláčnost a šťavnatost. V tomto receptu je kombinace tvarohu doplněná křupavou máslovou drobenkou. Zkrátka výborný koláč, který…
Ochutnejte lahodné obrácené řezy s jablky, kde sladká šťáva z jablek pečením zkaramelizuje a vše je zabaleno do nadýchaného těsta. Každý kousek této sladké lahůdky vás…
Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní si jistě vychutnáte u kávy. Připravit je můžete i na svačinku dětem. Práci byste si mohli usnadnit i využitím robotu, takhle ale…
Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní si jistě vychutnáte u kávy. Připravit je můžete i na svačinku dětem. Práci byste si mohli usnadnit i využitím robotu, takhle ale…
Vyzkoušejte tento výborný vláčný perník s jablky. Chuť i struktura moučníku vás přenesou do dětství. Tohle je totiž přesně ten správný nedělní moučník, který nám s…
Slané palačinky získají díky nastrouhané cuketě v těstě nový rozměr. Podávejte je plněné zakysanou smetanou nebo crème fraîche, doplňte sekanou petrželovou natí a…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Jemné palačinky plněné nadýchanou tvarohovou hmotou odlehčenou sněhem z bílků se zrovna rozplynou na jazyku. Můžeme podávat jako dezert po lehkém obědě nebo jako lákavou…
Mramorová bábovka je oblíbený moučník na neděli, ale upéct si ji můžete kdykoliv. Je skvělá k snídani i jako svačinka do krabičky. My vám nabízíme recept na snadnou…
S výborným a zdravým salátem z vajec a řapíkatého celeru vykouzlíte skvělou snídani či lehkou večeři. Stačí pár plátků dokřupava opečených toustů a můžete hodovat.…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky marinované v bílém…
Krtince na zahradě nemáme nikdo moc v lásce, ale takový krtkův dort, to je panečku lahoda. S tímto receptem si můžete připravit jeho mini verze. Na kakaovém korpusu leží…
Jeden z nejoblíbenějších způsobů jak zpracovat přebytek jablek, je upéct z nich koláč. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout…