Hlíva v trojobalu
Recept ještě nebyl hodnocenHlívu rozdělíme na kousky a ze spodní strany potřeme prolisovaným česnekem se solí. Potom obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehaná osolená vejce s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlívu rozdělíme na kousky a ze spodní strany potřeme prolisovaným česnekem se solí. Potom obalíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehaná osolená vejce s…
Oblíbenost jídel z jednoho pekáčku je pochopitelná – méně nádobí, méně úklidu po vaření, jednoduché servírování. Pokud zvolíte kuře, kysané zelí a knedlík, bude to…
Perníčky v jakékoliv podobě doprovází vánoční svátky. Měkké, nadýchané, po koření vonící kousky vykrájené do libovolných tvarů můžeme k sobě slepit marmeládovou náplní a…
Ze špalíku masa uděláme pokud možno jeden, případně dva plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla…
Housky nakrájíme na malé kostičky a osolíme. Přidáme mléko a necháme ho trochu vstřebat. Poté ke směsi přidáme máslo a žloutky a znovu promícháme. Dochutíme muškátovým…
Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…
Pokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Dřevorubecká pomazánka, z rybiček v oleji a sádla, je rychlá na přípravu a zároveň velice chutná, není téměř poznat, že je ze sádla. Pomazánku si nejlépe vychutnáte…
Zapékané brambory s cuketou jsou ideálním pokrmem pro milovníky lehkých a chutných jídel. Tento recept spojuje klasické brambory s jemnou chutí cukety, vše zapečené v…
Plněné rolky vonící skořicí aktuálně zažívají velkou popularitu. Co ale dělat v situaci, kdy nemáte čas ani chuť připravovat kynuté těsto? Zkuste skořicové šneky z…
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160°C.Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.Tuk se žloutky,…
Čevabčiči, pocházející z balkánského poloostrova, jsou válečky z mletého masa. V tomto receptu jsou ozvláštněné o nastrouhaný sýr. Okořeněné mletou paprikou, česnekem a…
Snadný jablečno-makový dezert vás překvapí svou vláčností. Peče se obráceně, jablka jsou tedy na dně a na ně se vrší dvě vrstvy těsta, maková a světlá. Po upečení se…
Výborný houskový knedlík nesmí v české kuchyni jako příloha k omáčkám chybět. Pokud vás zrovna tlačí čas, vyzkoušejte tyto nekynuté knedlíky s práškem do pečiva. Jejich…
Křehké mrkvové rohlíčky jsou jemné, vláčné a příjemně sladké, ideální k odpolední kávě nebo čaji. Těsto s nastrouhanou mrkví a máslem plníme švestkovými povidly a po…
Jablečný závin je snad všemi oblíbená pochoutka, která provoní celý dům sladkou vůní skořice a jablek. Kombinace šťavnatých jablek, rozinek a ořechů v křehkém těstě z…
Játra často rozdělují strávníky na dva protipóly. Pokud však patříte k těm, kteří tuhle část vnitřností mají rádi, můžete se inspirovat snadným a rychlým receptem. K…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce, připravit ji můžete ke svačině nebo večeři. Avokádová pomazánka s česnekem a vařenými vejci chutná skvěle jak na…
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Vše dáme do pekárny, nejprve tekuté ingredience, pak sypké a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.Po vykynutí těsta v pekárně vytvoříme bochánek, dáme ho na…
Perníčky můžeme péct po celý rok, ale na Vánoce v sobě mají zvláštní kouzlo. Možná je to tím, že je pekli už naši praprapředci a na nás dolehne sváteční atmosféra.…
Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme v předehřáté troubě po dobu cca 25 min. na 170 C.Po vychladnutí na…