

Jablkové bramborové knedlíky
Suroviny
- 900 g uvařených brambor ve slupce den předem
- sůl
- 2 vejce
- 300 g hrubé krupice
- 100 g hrubé mouky
- 4 jablka
- mleté oříšky
- agávový nebo javorový sirup
- rozpuštěné máslo
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce, krupici, mouku a nahrubo nastrouhaná (nebo nakrájená) oloupaná jablka. Pokud je třeba, přidáme trochu mouky. Propracujeme a vytvoříme kulaté knedlíky.
Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 - 8 minut, záleží na velikosti. Knedlíky posypeme mletými ořechy a osladíme sirupem. Polijeme máslem.
Knedlíky výborně chutnají i se strouhankou opraženou na másle.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkové bramborové knedlíky
-
Znám ještě z dob dětství a jsou velice dobré. Také takové dělávám.
-
Paul Sulc: Děkuji, jsem ráda, že se Vám knedlíky líbí, ale přiznám se, že nemám ráda instantní pokrmy. Jsem stará škola a mám raději vše domácí a poctivé.
-
Zda se to vyborne. Zkusim to brzo udelat, ne z brambor, ale z instant bramborove kase v prasku, jdou z ni delat dobre skubanky i sisky , ba i knedle ke skopovemu. Nekdo by mel napsat kucharku o ruznem vyuziti instTNICH jidel, konserv a pod.
-
Ivace64: Nejsou kynuté, jsou bramborové.
-
Nejsou kynuté? Tak to zkusím,vypadají moc hezky