Zapečený jaternicový prejt
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.Syrová…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.Syrová…
Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy.Na kousku másla osmažíme cibuli dosklovata,…
Šunku pokrájíme na velmi malé kostičky, sýr nastrouháme na jemno. Do misky rozklepneme vejce, přidáme šunku a sýr, ochutíme solí a pepřem.Plátky veky namáčíme do vejce…
Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo…
Veku rozbalíme, plátky veky obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance a po obou stranách osmažíme na oleji.
sirup: Vodu, cukr a ruzovou esenci rozmichame, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame zcela vychladnout. kunafe: …
Vejce rozmačkáme vidličkou, smícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Utřeme dohladka.Přidáme tuňáka z konzervy bez oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku.…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Veku nebo toastový chléb nakrájíme na plátky, sýr také nakrájíme na plátky.Naskládáme střídavě do máslem vymazané zapékací misky tak, aby sýrové plátky trochu přečnívaly…
Potěšte své strávníky topinkami připravenými na grilu, které jsou namazané směsí z mletého masa. Jak směs masa ochutíte, je čistě jen na vás, fantazii se meze nekladou.…
Na žádné oslavě nesmí chybět bohatě obložené chlebíčky. V průběhu cuketové sklizně, můžete vašim hostům naservírovat netradiční chlebíčky s cuketovým květem, plněným…
Když nevíte co rychlého připravit k večeři, protože rodina už nedočkavě vyhlíží něco k snědku, bude se vám hodit tento rychlý recept na zapečené chlebíčky. I s přípravou…
Tato veka plněná lahodnou náplní, je skvělou volbou na oslavy, pikniky i slavnostní stůl. Kombinace barev a chutí vytvoří nejen estetický zážitek, ale také potěší…
Pomerančové chlebíčky ve slané variantě vás překvapí jedinečnou kombinaci chutí. Jemná citrusová vůně doplňuje slanou chuť sýra a česneku, což z nich ideální pohoštění…
Chlebíčky "Saira" jsou lahůdkou, která přináší nádech nostalgie. Kombinace šťavnaté sairy a majonézy na křupavé bagetě nebo plátku veky je ideální pro slavnostní stůl i…
Tvarohovo-jablečné smaženky jsou jednoduchý recept plný jemné chuti tvarohu a svěžesti jablek. Navíc jsou hotové během chvilky, jednoduché na přípravu, takže si je…
Jako lahodné a rychlé pohoštění můžeme podávat opečenou veku s jednoduchým a svěžím salátem z avokáda, mozzarelly a rajčat. Salát dochutíme balzamikovým octem, který mu…
Bedly s mletým masem: Hovězí a vepřové maso jemně umeleme na masovém strojku společně s jednou máčenou žemlí a pak dobře rozmícháme společně se solí, pepřem a mlékem.…
Veku rozřízneme v půlce, vydlabem (vydlabané vložíme do misky) přidáme pomazánkové máslo, rozkrájenou cibuli, vejce, salám rozetřený česnek, nebo bylinkovo – česnekové…
Velmi měkká, velká a nadýchaná chlebíčková veka (u nás se prodává pod názvem Pařížský chléb)se nakrájí na sílu asi 2 cm a opeče na rozehřátém másle z obou stran. Ještě…
Nakrájenou veku namažeme máslem nebo pomazánkou. Salámové a šunkové plátky přeložíme napůl a pomocí ozdobného napichovátka uděláme plachty, které připíchneme na lodičku.…
Dejte vařit vodu. Jakmile začne vařit, vhoďte do ní 2 rajčata, která jsme nařízli do kříže, aby šla pak lépe sloupnout. Po 1 min. vylovte a sloupněte slupku. Mezitím…
Veku nebo bagetu nakrájíme na ne moc silné plátky. Mák spaříme vařícím mlékem a ochutíme. Na těstíčko metličkou rozmícháme mléko s vejci a cukrem. Přidáme zbytek přísad…
Z hřibů opatrně vyřízneme nožky tak,aby ve spodní části jejich klobouků vznikla prohlubeň.Nožky hříbků rozetřeme s česnekem,přidáme vejce, sýr majoránku a oregano,osolit…