Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Metlos Metlos

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Velikonoční nádivka v tradicích symbolizuje nový život a naději na dobrý úrodný rok. Nemusíte ji však připravovat pouze na Velikonoce. Nádivkou, plnou bylinek, můžete naplnit kuře, nebo krůtu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 168 kJ /
1 474 kcal
Bílkoviny195,67 g
Tuky65,89 g
Vláknina3,20 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 2,95 g
Sůl6,59 g
Sacharidy23,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléce rozšleháme žloutky. Veku rozkrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Krok 2: Vepřové maso uvaříme ve vodě, zvlášť uvaříme i uzené a po vychladnutí obě masa nakrájíme nadrobno. Krok 3: Z veky lehce vymačkáme přebytečné mléko. Přidáme maso, pokrájené bylinky a promícháme. Krok 4: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně přidáme do směsi. a dáme na pekáč vymazaný máslem, pečeme dozlatova v troubě. Krok 5: Zapékací formu, nebo vyšší pekáč, vymažeme máslem a rozetřeme směs. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova na 180 °C zhruba 45 minut.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 7. 10. 2010 16:26

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oy9j

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oy9j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

jj

Metloši, výborné, ale prosím přidej do popisu, že z bílků vyšleháš sníh a nakonec lehce vmícháš do směsi. My, co děláme, tak to víme, ale začátečníci zřejmě ne. Díky:yes::yes::-D Báječné papáníčko:-p

Klariska,presne na to isté som myslela aj ja:-Dten šalát ma hneď zaujal.Pripadá mi to ako zemiakový bez majonézy,ale vidím tam aj nejaké uhorky (aspoň sa mi zdá:-8)tak aj ja by som poprosila o recept:-K

A recept na ten salát s hráškem, co je s nádivkou na talíři, by nebyl? :-)

:yes::yes:a co bychom si neudělali na sobotu,že...???;-):yes:

Metlos, Velikonoční nádivku mám moc ráda a dělám jí jen z uzeného a mimo jiné tam dávám i docela dost nasekaných kopřiv, ty jsou v době Velikonoc čerstvé, mladé a silné;-), ale nikdy mě nenapadlo dát jí jako hlavní pokrm, tak proč to nevyzkoušet žejo. Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
nádivka, velikonoční nádivka, nádivka recept, velikonoční nádivka s kuřecími játry, recepty nadivka, nádivka s játrou, velikonoční nádivka s játry, velikonicni nadivka, nádivka jako příloha, recept nádivka, nádivka z uzeného, velikonoční nádivka s játrou, velikonoční nádivka recept, nadivka do kuřete s játrou, velikonoční recepty hlavní jídlo, nádivky recepty, recept velikonoční nádivka, lehká velikonoční nádivka, velikonocni nadivka jako hlavni jidlo, velikonoční nádivka s prilohou

Suroviny:
plec vepřová, maso uzené, veka, mléko, petrželka, sůl, pepř mletý, máslo, vejce, tuk

Přidat fotografie receptu