

Velikonoční nádivka
Suroviny
- 500 g vepřové plece
- 250 g uzeného masa
- rohlíky
- 1/4 l mléka
- svazek petrželky nebo jiný bylinky
- sůl
- pepř
- máslo
- 4 vejce
Postup přípravy receptu
Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem (nebo vývarem), v němž jsme rozšlehali žloutky. Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno.
Přidáme bylinky a všechno smícháme. Bílky vyšleháme a přidáme do směsi a dáme na pekáč vymazaný máslem, pečeme dozlatova v troubě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Velikonoční nádivka
-
jj
-
Metloši, výborné, ale prosím přidej do popisu, že z bílků vyšleháš sníh a nakonec lehce vmícháš do směsi. My, co děláme, tak to víme, ale začátečníci zřejmě ne. Díky
Báječné papáníčko
-
Klariska,presne na to isté som myslela aj ja
ten šalát ma hneď zaujal.Pripadá mi to ako zemiakový bez majonézy,ale vidím tam aj nejaké uhorky (aspoň sa mi zdá
)tak aj ja by som poprosila o recept
-
A recept na ten salát s hráškem, co je s nádivkou na talíři, by nebyl?
-
a co bychom si neudělali na sobotu,že...???
-
Metlos, Velikonoční nádivku mám moc ráda a dělám jí jen z uzeného a mimo jiné tam dávám i docela dost nasekaných kopřiv, ty jsou v době Velikonoc čerstvé, mladé a silné
, ale nikdy mě nenapadlo dát jí jako hlavní pokrm, tak proč to nevyzkoušet žejo. Dávám ti 1.bod