Nákyp z kuřecích jater

magdalenka Kuchař: magdalenka

Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

500 g kuřecí játra - játra
500 g veky - lépe včerejší
5 vajec
olej
1 cibule
pepř
petrželka
sůl
500 ml mléka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme očistené, omyté a pokrájané pečienky, orestujeme, posolíme, okoreníme čiernym korením.

  2. Sendvič pokrájame na kocky cca 2x2 cm. Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtka a soľ, necháme vsiaknuť, ale nech to nie je úplne rozmočené. Vmiešame vlažnú pečienku a hrsť posekanej petržlenovej vňate.

  3. Nakoniec vmiešame opatrne sneh z bielkov. Na plech dáme papier na pečenie, rozprestrieme nákyp a upečieme.

Poznámka

Chutí teplé aj studené, obyčajne aj odporcom pečienky. Zvlášť vhodné ako súčasť studeného pohostenia, dá sa pripraviť aj deň dopredu.

Recept mám získaný ústnym podaním.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nákyp z kuřecích jater

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ivanka, teší ma, že si sa inšpirovala...

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Magdalenka,pridala som fotku k tvojmu receptu,aj keď ja to nerobím na plechu,ale varím v sáčku vo vode.Inak je recept rovnaký,dlho som hľadala či tu niečo podobné neni,nenapadlo by ma že to nájdem pod názvom "nákyp".Presne ako píšeš,najlepšie je to studené a je to moc dobré:-p:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Tak už mám uloženo Magdalenko. Já to nesmím, musím hlídat ten zatracenej cholesterol, ale tomu mýmu to udělám, recept vypadá velice slibně. Já kuřecí játra milovala a dělala jsem je často, dušená s pórkem, zapékaná. Díky za recept.+ :yes::yes::-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ešte by som chcela dodať, že som sa pokúšala o experimenty s pridaním ďalších byliniek, ale som sa vrátila k tejto verzii - vynikne prirodzená chuť pečienky v kombinácii s vňaťou. Ďakujem za záujem!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Magdalenko, moc zajímavé! Drůbeží játra jsou moc dobrá a určitě si najdu čas na vyzkoušení.;-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty z jater kuřecí játra s porkem recepty kureci jatra s porkem kureci játra dusena kureci jatra kuřecí játra cholesterol pomazánka z kuřecích jater vnitrnosti nakyp recept aj kureci sendvic recept fotky dušená jatra s pórkem kuřecí játra recepty s porkem dušené kuřecí játra

Zapomněl/a jsem heslo