Katalánské tousty

zizala Kuchařka:

4 porce Předkrmy 7 názorů

54

Suroviny

1 veka
1 kg hodně zralých rajčat
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plátky veky nasucho opečeme v toustovači.

  2. Do každého plátku vetřeme půlku rajčete, zůstat by měla jen slupka.

  3. Čím vyzrálejší rajče bude, tím se bude lépe roztírat i chutnat.

  4. Pak tousty pokapeme olivovým olejem a osolíme. Podáváme k nejrůznějším klobáskám, ančovičkám, sardinkám nebo samotný se sklenkou dobrého vína.

Poznámka

Zdroj: TV pořad Pod pokličkou

Já ještě před rajčetem potřu krajíček veky česnekem, nesolím nebo jen minimálně, ale posypu čerstvými bylinkami: bazalkou, oreganem,...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Katalánské tousty

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Vcera jsme mela k veceri a dam tip,ja to nevetrela to rajce ale nejdriv jsme rozpulila rajce a stranou nastrouhala a pak tu stavu vetrela.

    Ale posilam bodika fakt moc dobre to bylo

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tondo, ty brďo, jsi zaručeně "fajnšmekr", střihnutý s gurmánem dohromady. Mohl by jsi dělat reklamu- takovou snídani ani Američani nemají.....já jsem přesvědčená, že až mamina přijede z dovolené, že tě vůůůůbec nepozná:-D;-):-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Recept je výborný, rychlý a velmi chutný. Moje dnešní snídaně. Jen jsem jej trochu vylepšil o čerstvou pálivou klobásu,černé olivy bez pecky a na vršek toustů jsem dal trochu kapary. K pití samozřejmě ranní příděl slivovičky jako prevenci proti všem neduhům.A hned je ten den veselejší.
    Tonda - manžel Papriky:-!:yes:;-)

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Byli moc dobré podle vašeho receptu!:-p

    Odpovědět

  • Marta Marta

    jednoduché a výborné s domácím rájčátkem :-p, česnek se na to vyloženě hodí :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Vybusna: já jsem se je jako dítě naučila jíst od tatínka právě díky tomu, že mi je osolil. Do té doby se mi z jejich chutě zvedal žaludek. Ale můj muž solená rajčata odmítal, tak jsem si postupně odvykla a už by mi slaná nechutnala. Nejvíc je miluju s hustou zakysankou nebo balkánským sýrem :-))Nebo s čerstvým chlebem a máslem, mňam :-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    co sa tyka paradajok....ani ja ich vobec nesolim...ani v salate, ani na chlebe....strasne mi vadi chut slanych paradajok...

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo